Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merit ΑΧΕΠΕΥ: Τα πορτρέτα 6 εισηγμένων

Εννέα εισηγμένες εταιρίες παρουσιάστηκαν στην Αθήνα σε ξένους θεσμικούς από τη Merit ΑΧΕΠΕΥ και τη Sal Oppenheim από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου. Δείτε τα σχόλια, τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις Jumbo, Νηρέας, Intralot, Newsphone, Πλαστικά Θράκης, Sprider.

Merit ΑΧΕΠΕΥ: Τα πορτρέτα 6 εισηγμένων
Εννέα εισηγμένες εταιρίες παρουσιάστηκαν στην Αθήνα σε ξένους θεσμικούς από τη Merit ΑΧΕΠΕΥ και τη Sal Oppenheim στο διάστημα από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι κοινές επιλογές των δύο οίκων που περιλαμβάνουν τις Jumbo, Νηρέας, Intralot, Newsphone, Νεοχημική, Intracom, Πλαστικά Θράκης, Sprider και Lamda Development.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ξένων θεσμικών επενδυτών βρέθηκε και η Verusta Asset Management.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν οι απόψεις των αναλυτών της Merit ΑΧΕΠΕΥ για τις συγκεκριμένες εισηγμένες, εκ των οποίων το euro2day.gr φέρνει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για 6 εταιρίες.

---Jumbo

Αναλυτικότερα, η ρευστότητα και οι δείκτες υποχρεώσεων της Jumbo επιτρέπουν μια περαιτέρω μόχλευση, επισημαίνει η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (14/11), ξεκινώντας την κάλυψη της εισηγμένης με τιμή–στόχο τα 15,91 ευρώ και σύσταση ”hold”.

Σύμφωνα με τη Merit ένας από τους στόχους της εταιρίας είναι η καθιέρωση της μετοχής ως αμυντικής (defencive) μέσω της ισορροπημένης αύξησης των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

---Intralot

Για την Intralot επισημαίνεται ότι διαθέτει υψηλή ρευστότητα, ενώ δεν αποκλείει μια υψηλή μερισματική απόδοση ή μια επιστροφή κεφαλαίου. Η χρηματιστηριακή θέτει στην έκθεση (10/11) τιμή–στόχο τα 29,23 ευρώ και σύσταση ”buy”.

Παράλληλα εκτιμά μια σταδιακή μείωση των διαφημιστικών δαπανών, θεωρεί ότι το σημαντικότερο ρίσκο για την εταιρία αντιπροσωπεύει η οικονομική αστάθεια των αναπτυσσόμενων χωρών στις οποίες επεκτείνεται, ενώ τη χαρακτηρίζει έναν διεθνή ”παίκτη” στον κλάδο του gaming.

---Νηρεύς

Για τη Νηρεύς η τιμή–στόχος τίθεται στα 5,55 ευρώ με σύσταση ”buy”, ενώ υπογραμμίζεται η σπουδαιότητα της αγοράς της Τουρκίας για την εισηγμένη.

H εταιρία στοχεύει στην επέκταση της παραγωγής στο εξωτερικό με πρώτο στόχο την Τουρκία και κατόπιν την Ισπανία και τις ΗΠΑ, ενώ η Merit θεωρεί ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νηρεύς τη δυνατότητα κάλυψης κατά 80% της τροφής των ιχθύων της.

---Newsphone

Μια επένδυση υψηλού ρίσκου αλλά και υψηλής απόδοσης είναι η τοποθέτηση στις μετοχές της Newsphone, επισημαίνει η Merit σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει το ρίσκο της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο κυκλοφορούν ενεργητικό και σε σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Η Merit θέτει σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 3,96 ευρώ για τη μετοχή, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 51,7% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (κλείσιμο Τρίτης).

---Sprider

Το χαμηλό Ρ/Ε, κάτω του μέσου όρου της αγοράς, και ο χαμηλός λόγος δανεισμού δείχνουν ότι η Sprider δεν αναλαμβάνει υψηλά ρίσκα ενώ η Merit επισημαίνει και την υψηλή μερισματική απόδοση της εταιρίας.

Η Merit υπογραμμίζει ότι η Sprider στοχεύει σε διείσδυση στις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της πΓΔΜ, της Ουκρανίας και της Σερβίας ενώ τονίζει και τη γεωγραφική διασπορά των προμηθευτών της.

Εκτιμά ότι η εταιρία αναμένεται να αυξήσει το μέρισμα για τη χρήση 2006 κατά 20% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ δίνει τιμή-στόχο στα 5,17 ευρώ και σύσταση ”buy” για τη Sprider, υποδηλώνοντας περιθώριο ανοδικής κίνησης 14,3% από τα 4,52 ευρώ στα οποία διαπραγματεύεται ο τίτλος (κλείσιμο Τρίτης).

---Πλαστικά Θράκης

Το χαμηλό Ρ/Ε και οι θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές χαρακτηρίζουν και τη μετοχή της Πλαστικά Θράκης, επισημαίνει η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου, τονίζοντας ωστόσο ότι αναμένονται υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες στην επόμενη διετία.

Η Merit δίνει σύσταση ”accumulate” και τιμή-στόχο στα 2,52 ευρώ για τη μετοχή, δείχνοντας περιθώριο ανόδου 20,5% έναντι του χθεσινού κλεισίματος της μετοχής στα 2,09 ευρώ.

* Οι εκθέσεις της Merit ΑΧΕΠΕΥ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v