Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α/Κ: Alpha Global για Επιθετική Στρατηγική

Πώς μέσα από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Alpha Global Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχικό Εξωτερικού, μπορεί κάποιος να συνδυάσει το trading με τον μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, σε αγορές με ευρύτατες επιλογές και μεγάλες εμπορευσιμότητες.

Α/Κ: Alpha Global για Επιθετική Στρατηγική
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Η πλειονότητα των επενδυτών προσπαθεί να κερδίσει στο χρηματιστήριο, μέσω της μεθόδου ”buy and hold”, δηλαδή μέσω της αγοράς ενός χαρτοφυλακίου μετοχών, την άνοδο της αξίας του λόγω της καλής πορείας των εταιρειών που αγοράζονται και στη συνέχεια την πώληση του χαρτοφυλακίου αυτού σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Υποτίθεται ότι πριν από την απόκτηση των μετοχών έχει προηγηθεί μια αξιολόγηση των θεμελιωδών στοιχείων και των προοπτικών των εταιρειών στις οποίες επενδύσαμε, έχουμε συνεξετάσει τους κινδύνους και τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας και τελικά έχουμε καταλήξει στο ότι οι μετοχές που αγοράζουμε: πρώτον, είναι υποτιμημένες και, δεύτερον, σε κάποιο βάθος χρόνου οι τιμές τους θα ανεβούν.

Πολλοί επενδυτές δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη πολιτική. Είτε μέσω διαφόρων μεθόδων (τεχνική ανάλυση κ.λπ.) είτε μέσω του δικού τους ενστίκτου και των ”πληροφοριών” τους, επιδιώκουν να επιτύχουν κέρδος σε σύντομο χρονικό διάστημα (trading). Συχνά, όμως, οι επενδυτές αυτοί υποχρεώνονται σε μεγάλες ζημίες και τελικά από traders υποχρεώνονται να μετατραπούν σε μακροπρόθεσμους, ελπίζοντας ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Το Α/Κ Alpha Global Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχικό Εξωτερικού είναι διαφορετικό από τα άλλα: στόχος του είναι η επίτευξη υψηλών αποδόσεων, μέσω της εκμετάλλευσης βραχυπρόθεσμων τάσεων της αγοράς, με την ταχεία εναλλαγή κλαδικών τοποθετήσεων, τη χρήση παραγώγων και γενικότερα την ανάληψη υψηλότερων επενδυτικών κινδύνων.

Αποσκοπεί κυρίως στην υπεραξία μετοχών εταιρειών που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες αγορές, αλλά δευτερευόντως και στην είσπραξη μερισμάτων. Δείκτης αναφοράς του Α/Κ Alpha Global Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχικό Εξωτερικού είναι ο S&P Global 1200.

O λόγος για τον οποίο επενδύει στο εξωτερικό είναι κυρίως το ότι οι εκεί αγορές είναι κατά πολύ ευρύτερες, με πλήθος προϊόντων και μεγάλη εμπορευσιμότητα.

Απευθύνεται σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, που προσδοκούν σημαντικά κέρδη και αποδέχονται τις διακυμάνσεις που παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές και τον σημαντικό κίνδυνο να υποστούν απώλεια κεφαλαίου.

Αναδημοσίευση από το φύλλο 440 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ” (25-28/8)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v