Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ερμής US Technology” για επενδύσεις στο NASDAQ

Παρά τη ”φούσκα” των νέων τεχνολογιών στη δύση του προηγούμενου αιώνα, όλοι πιστεύουν στις δυνατότητες των εταιριών του κλάδου και αρκετοί θεωρούν τις μετοχές του, οι οποίες διαπραγματεύονται ως επι το πλείστον στον αμερικανικό NASDAQ, ικανές να αποφέρουν πολύ υψηλές αποδόσεις. Μέσω του Ερμής US Technology Μετοχών Εξωτερικού μπορείτε σήμερα να ”ποντάρετε” στο εν εξελίξει come back του υποσχόμενου κλάδου.

”Ερμής US Technology” για επενδύσεις στο NASDAQ
του Στέφανου Κοτζαμάνη

O κλάδος της νέας τεχνολογίας απασχόλησε έντονα πολλές φορές την επενδυτική κοινή γνώμη, ιδίως αν μιλάμε για τις εξελίξεις στη χώρα όπου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τις ΗΠΑ.

Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας η λεγόμενη Νέα Οικονομία ήταν εκείνη που οδήγησε σε ξέφρενη ανάπτυξη τη διεθνή και τις κεφαλαιαγορές, για να ακολουθήσει μια έντονη ”προσγείωση”, όταν στις αρχές του 21ου αιώνα αποδείχτηκε ότι το φαινόμενο είχε χαρακτηριστικά ”φούσκας”.

Το χρηματιστήριο NASDAQ, το οποίο ”φιλοξενεί” σε μεγάλο βαθμό τις μετοχές των εταιριών αυτών, είναι γνωστό σήμερα για τις έντονες διακυμάνσεις του.

Παρ’ όλα αυτά, όλοι πιστεύουν στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και αρκετοί θεωρούν τις μετοχές του συγκεκριμένου κλάδου ικανές να αποφέρουν πολύ υψηλές αποδόσεις.

Για όλους αυτούς -και ιδίως για όσους δεν έχουν το απαιτούμενο ύψος κεφαλαίων και τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να αποκτήσουν ένα ”έξυπνο” χαρτοφυλάκιο από συγκεκριμένες μετοχές με σημαντική διασπορά- υπάρχει η επιλογή των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Το Ερμής US Technology Μετοχών Εξωτερικού προσφέρεται από την Ερμής ΑΕΔΑΚ (Εμπορική Τράπεζα) και τοποθετείται κυρίως σε μια ευρεία σειρά επιλεγμένων μετοχών που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στην αμερικανική αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνονται στον δείκτη NASDAQ. Ο τελευταίος είναι και ο δείκτης αναφοράς (benchmark) για το συγκεκριμένο Α/Κ.

Η επενδυτική του πολιτική δεν βασίζεται σε στρατηγική συχνών εναλλαγών του ενεργητικού του και απευθύνεται σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, οι οποίοι επιθυμούν υψηλή προσδοκώμενη απόδοση, ταυτόχρονα όμως αποδέχονται και το υψηλότερο επίπεδο επενδυτικού κινδύνου. Άλλωστε, το ιστορικό των αποδόσεων, στον πίνακα που παρατίθεται, είναι εύγλωττο.

Με βάση τα στοιχεία της 30ής Απριλίου του 2006 το 94,03% του ενεργητικού ήταν τοποθετημένο σε μετοχές εξωτερικού, το 2,30% σε διαθέσιμα εξωτερικού και το υπόλοιπο σε διαθέσιμα εσωτερικού και λοιπές απαιτήσεις. Ο δείκτης συνολικών εξόδων για ολόκληρο το 2005 ήταν 0,0227.

(αναδημοσίευση από την εφημερίδα ”ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”, τ. 438 (11-15/8/2006)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v