Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Η ελληνική αγορά θα υπεραποδώσει

Την υπεραπόδοση της ελληνικής αγοράς έναντι των ευρωπαϊκών προβλέπουν αναλυτές και διαχειριστές σε σχετικό αφιέρωμα του Bloomberg, όπου επισημαίνεται πως οι ελληνικές μετοχές ”τιμωρήθηκαν” τους τελευταίους δύο μήνες με απώλειες αντίστοιχες των αναδυόμενων αγορών και... προτίθενται να ανακάμψουν.

Bloomberg: Η ελληνική αγορά θα υπεραποδώσει
Την υπεραπόδοση της ελληνικής αγοράς έναντι των ευρωπαϊκών προβλέπουν αναλυτές και διαχειριστές σε σχετικό αφιέρωμα του Bloomberg, όπου επισημαίνεται πως οι ελληνικές μετοχές ”τιμωρήθηκαν” τους τελευταίους δύο μήνες με απώλειες αντίστοιχες των αναδυόμενων αγορών.

Η υποχώρηση του τελευταίου διμήνου είναι υπερβολική σε σχέση με τα ρίσκα των επενδύσεων στην Ελλάδα, επισημαίνει στο Bloomberg ο Ulf Ingemarsson, διαχειριστής του αμοιβαίου Simplicity Nya Europa (ενεργητικού 250 εκατ. ευρώ) στη Σουηδία.

Όπως επισημαίνει ο διαχειριστής, οι ελληνικές μετοχές θα υπεραποδώσουν έναντι των ευρωπαϊκών στο προσεχές διάστημα. ”Η έλλειψη νομισματικού ρίσκου βοηθά τις αγορές σε ελληνικές μετοχές. Έχουμε ενισχύσει τη θέση μας στην αγορά τον τελευταίο μήνα”, τονίζει.

Όπως αναφέρει, το 40% του ενεργητικού του αμοιβαίου του είναι πλέον τοποθετημένο σε ελληνικές μετοχές, έναντι 30% πριν από ένα μήνα, ενώ μείωσε το ποσοστό που είναι επενδεδυμένο στην Τουρκία.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι οι απώλειες της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς (14% από το ανώτατο σημείο στις 8 Μαΐου) ευθυγραμμίζονται με την υποχώρηση των δεικτών σε Βραζιλία και Ινδία, ενώ τονίζει ότι ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές εταιριών που επεκτείνονται στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

Στο θέμα του Bloomberg αναφέρονται και άλλες ελληνικές εταιρίες, οι οποίες έχουν επεκταθεί στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, όπως η Intralot, η Folli Follie και η Τιτάν.

”Είναι η διττή φύση της ελληνικής αγοράς, η οποία έχει εγκλωβιστεί οικονομικά μεταξύ των αναδυόμενων και των ανεπτυγμένων αγορών”, δηλώνει ο Βασίλης Καρατζάς, διευθύνων σύμβουλος της Global Fund Management.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρατζάς, οι ελληνικές εταιρίες ενδέχεται να δεχτούν πλήγμα, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια περιορίζουν τις δυνατότητες επέκτασης στις αναδυόμενες αγορές. ”Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τους επόμενους δύο μήνες. Βρισκόμαστε ακόμη σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, που θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη και αυτό θα επηρεάσει την αγορά”, δηλώνει στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v