Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 του ΟΠΑΠ

Η συμβολή του KΙΝΟ και του Στοίχημα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των κερδών α΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ, εκτιμούν 8 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των euro2day και TFN. Πώς θα κινηθούν κέρδη, ΕBITDA και τζίρος.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 του ΟΠΑΠ
Στα 185,1 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 29% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι:Alpha Finance, Citigroup, Eurobank Sec., HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis (Investment Bank of Greece), National - P&K Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 161 εκατ. ευρώ έως 194,3 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν ισχυρό τζίρο από το ΚΙΝΟ και το Στοίχημα, καθώς και μειωμένες δαπάνες.

Ο αναλυτής της Alpha Finance, κ. Άγγελος Χωραφάς, δήλωσε ότι περιμένει "ένα ισχυρό τρίμηνο λόγω του κύκλου εργασιών του Στοιχήματος και του KΙΝΟ, που αναμένεται να συνεχίσουν τη θετική τάση από το δ΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους", άποψη με την οποία συμφωνούν αρκετοί ακόμα αναλυτές.

Ο αναλυτής της National - P&K κ. Γιώργος Βιτοράκης, υπογράμμισε: "Τα αποτελέσματα θα είναι ισχυρά λόγω του κύκλου εργασιών του KΙΝΟ, για τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο να κινηθούν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Επίσης, βλέπω τον τζίρο του Στοιχήματος να ενισχύεται κατά 22% σε ετήσια βάση".

Ο ίδιος θεωρεί πως το ποσοστό αποπληρωμής κερδών στους παίκτες του Στοιχήματος θα διαμορφωθεί στο 67% επί του τζίρου του παιχνιδιού, αν και οι αποδόσεις στους παίκτες είναι συνήθως χαμηλές κατά το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον κ. Πάρη Μαντζαβρά, αναλυτή της HSBC Pantelakis Securities, "τα EBITDA θα ωφεληθούν από τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του KΙΝΟ και του Στοιχήματος, καθώς και από μια λογιστική τροποποίηση στη συμφωνία με την Intralot για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα του στοιχηματισμού".

Τα EBITDA του α΄ τριμήνου προβλέπεται ότι θα αναρριχηθούν κατά 32% στα 258,3 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 220 εκατ. ευρώ έως 274,4 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis, κ. Κωνσταντίνος Ζούζουλας, εξήγησε ότι "ο ΟΠΑΠ θα επωφεληθεί από τις χαμηλότερες δαπάνες, καθώς τα κέρδη του προηγούμενου έτους πιέστηκαν από τη σύμβαση υπηρεσιών με την Intralot".

"Από την άλλη πλευρά, το υψηλότερο ποσοστό των αποδόσεων κερδών στους παίκτες και το μεγαλύτερο κόστος συντήρησης θα μπορούσαν να ασκήσουν κάποια πίεση στα περιθώρια", συμπλήρωσε.

Ο αναλυτής της Piraeus Securities, κ. Ιωάννης Αράπογλου, σημείωσε ότι "τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 35,2 εκατ. ευρώ λόγω των χαμηλότερων δαπανών που σχετίζονται με την Intralot, συγκριτικά με το α΄ τρίμηνο του 2007. Τα νέα τερματικά βελτιώνουν τους χρόνους και βοηθούν τον κύκλο εργασιών του KΙΝΟ, που θα είναι αυξημένος κατά 15% σε ετήσια βάση, ενώ ο τζίρος του Στοιχήματος θα είναι 20% υψηλότερος".

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το α΄ τρίμηνο αναμένεται να ενισχυθεί κατά 16%, στα 1,333 δισ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 1,317 δισ. ευρώ έως 1,375 δισ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Proton Bank, κ. Νίκος Λιανέρης, δήλωσε ότι περιμένει "ένα δυνατό ξεκίνημα για το έτος, εν όψει ενός ακόμα καλύτερου δευτέρου τριμήνου, λόγω του Euro 2008".

"Η διοίκηση της εταιρίας αναμένεται να ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία με τους πράκτορες καθώς και για τις εξελίξεις που αφορούν στις διαδικασίες της Ε.Ε. για το ελληνικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια", πρόσθεσε ο κ. Λιανέρης.

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 26 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v