Α/Κ: Άνοδος 0,53% στην αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων την Τρίτη

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς ήταν θετικό 0,30%.

  • του Κώστα Σιαμπράκου
Α/Κ: Άνοδος 0,53% στην αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων την Τρίτη

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 22/5/18

Η πολυπόθητη χθεσινή αναμενόμενη αντίδραση του ΧΑ και των Ελληνικών ομολόγων είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν με παρόμοιο τρόπο οι ανάλογες κατηγορίες και να οδηγήσουν το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ ακριβώς στα ίδια επίπεδα που ξεκίνησε η χρονιά.

Αναλυτικότερα, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκε έντονα κατά 0,53% και τα διαμόρφωσε στα 6,555 δις €. Η κίνηση των μεριδίων ήταν αντιστρόφως ανάλογη, κατά -0,03% και αντιστοιχεί σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ελεγχόμενης αξίας 2,756 εκατ. €.

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς ήταν θετικό 0,30%.

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 15 έκλεισαν με κέρδη, οι 4 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,58%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,29%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,92% και τα Μικτά Α/Κ με 0,65%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,39%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,16% και τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με -0,11%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών, αλλά η συναλλακτική αξία δεν είχε την ίδια ένταση της προχθεσινής ημέρας. Η επενδυτική διάθεση παρέμεινε αρνητική. Η μεγαλύτερη αξία εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,303 εκατ. €, στα Funds of Funds Μικτά με 746 χιλ. € και στα Διαχείρισης Διαθεσίμων με 515 χιλ. €. Αντιθέτως οι εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 259 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 114 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου.

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το ισοζύγιο των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας (ανεπαίσθητες συμμετοχές αξίας, μόλις, 19 χιλ. €).

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v