Bitcoin: Βελτιώθηκε το κλίμα στην αγορά, κέρδη 7% μετά τη Fed

Eσπασε το σερί των κακών Σεπτεμβρίων για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα. Τον τόνο έδωσε η πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από χρόνια. Εκτινάχθηκε +30% το συναίσθημα περί crypto, απόδοση 51% φέτος.

Bitcoin: Βελτιώθηκε το κλίμα στην αγορά, κέρδη 7% μετά τη Fed

Αν και ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά από τους χειρότερους μήνες για τις τιμές των κρυπτονομισμάτων, ειδικά για το Bitcoin, το οποίο έχασε κατά μέσο όρο 6% της αξίας του τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα των τελευταίων έξι ετών, εντούτοις το αρνητικό σερί έσπασε το 2024. Η πρώτη μείωση επιτοκίων της Fed μετά την πανδημία έδωσε τον τόνο, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση της τιμής του Bitcoin σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η αύξηση των τιμών κατά 7,4% μέσα σε μόλις μία εβδομάδα σταμάτησε ένα εξαετές σερί ιστορικά κακών Σεπτεμβρίων για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Ωστόσο, το κυριότερο δεν είναι η τιμή αλλά η αλλαγή κλίματος και προσδοκιών στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του AltIndex, το συναίσθημα για το Bitcoin εκτινάχθηκε κατά 30% και έφτασε το 83 στην κλίμακα 0-100, από τα υψηλότερα σκορ το τελευταίο εξάμηνο.

Το συναίσθημα ήταν υψηλότερο μόνο τον Μάρτιο, όταν εκτινάχθηκε στις 89 μονάδες, μετά την έγκριση των Bitcoin ETFs, και τον Ιούλιο, όταν διαμορφώθηκε στις 86 μονάδες.

Μεταξύ 16 και 23 Σεπτεμβρίου, η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε από 59.100 σε 63.500 δολάρια, μετά την απόφαση της Fed να μειώσει το επιτόκιο κατά 0,5%, σηματοδοτώντας ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου, όπως τα κρυπτονομίσματα.

Τη θετική προοπτική επισημαίνουν φωνές του κλάδου όπως ο Anthony Scaramucci, διαχειριστής hedge fund, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε ότι ο συνδυασμός μείωσης επιτοκίων και αυξημένης ρυθμιστικής σαφήνειας στον χώρο θα μπορούσε να σπρώξει το Bitcoin σε νέα υψηλά ρεκόρ.

Οι αναζητήσεις περί Bitcoin στη μηχανή της Google ανεβαίνουν και θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως πρώιμο σημάδι ενός νέου ανοδικού κύκλου, καθώς περισσότεροι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα crypto, αντιδρώντας στο μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο.

Ξεπέρασε το 50% η απόδοση φέτος

Η αύξηση των τιμών και το ενισχυμένο επενδυτικό κλίμα έχουν τροφοδοτήσει την απόδοση του Bitcoin, που έφτασε στο 51% συνολικά για το 2024. Την 1η Ιανουαρίου, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 42.000 δολ., ενώ πλέον βρίσκεται πάνω από 63.500 δολάρια.

Η διψήφια αύξηση χάρισε στο Bitcoin τη δεύτερη καλύτερη απόδοση μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων σε κεφαλαιοποίηση. Μόνο το Toncoin σημείωσε μεγαλύτερα κέρδη το 2024, με την απόδοση σχεδόν 140%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v