«Νάρκη» Τραμπ στα crypto φοβάται ο συνιδρυτής του Ethereum

Ο Τσαρλς Χόσκινσον εκτιμά ότι η δημιουργία του «World Liberty Financial» από τον Τραμπ και τους γιους του θα πολιτικοποιήσει τον χώρο και θα φέρει νέα... δεινά.

«Νάρκη» Τραμπ στα crypto φοβάται ο συνιδρυτής του Ethereum

Ο Τσαρλς Χόσκινσον, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων προειδοποιεί ότι η νέα πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που προωθείται από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους γιους του θα μπορούσε να είναι «τρομακτική» για τη βιομηχανία.

Ο Χόσκινσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ιδρυτών του δημοφιλούς blockchain Ethereum, δήλωσε στους Financial Τimes ότι έχει επιφυλάξεις για το εγχείρημα που υποστηρίζεται από τον Τραμπ και ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Ο Τραμπ, οι γιοι του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ και ο κατασκευαστής ακινήτων Steve Witkoff δημιουργούν μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που ονομάζεται World Liberty Financial.

Τα DeFi στοχεύουν στην προσφορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών χωρίς μεσάζοντα, όπως τράπεζα ή χρηματιστήριο. Η World Liberty Financial έχει υποσχεθεί να αφήσει πίσω τις «αργές και ξεπερασμένες μεγάλες τράπεζες», αν και οι πλήρεις λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί.

«Ο Τραμπ λανσάρει μια εφαρμογή DeFi και αυτό είναι τρομακτικό για μένα ως ανθρώπου αυτής της βιομηχανίας, γιατί ό,τι κάνει ο Τραμπ το μισεί η αριστερά με πάθος», είπε ο Χόσκινσον, ο οποίος ίδρυσε επίσης το blockchain Cardano, αντίπαλο του Ethereum. «Έχει πάρει ένα δικομματικό πράγμα και το κάνει κομματικό».

Οι Δημοκρατικοί «θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν σε όπλο τους θεσμούς των Ηνωμένων Πολιτειών για να επιβραδύνουν και να βλάψουν τον Τραμπ. Επομένως, δεν θα εκπλαγώ να δω μια έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή μια [φορολογική] έρευνα ή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να τους κυνηγούν» για τη νέα πλατφόρμα, είπε. «Τότε δημιουργείται ένα χτύπημα σε ολόκληρη τη βιομηχανία και δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Τα επιφυλακτικά σχόλιά του έρχονται καθώς ο Τραμπ προσπαθεί να προσεγγίσει ένα χώρο που κάποτε απέφευγε, αποκαλώντας το Βitcoin «απάτη». Τον Ιούλιο, υποσχέθηκε να κάνει τις ΗΠΑ «την υπερδύναμη του Βitcoin στον κόσμο», υποσχέθηκε να απολύσει την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τερματίσει τη «σταυροφορία κατά των κρυπτονομισμάτων» του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

Ωστόσο, ο Χόσκινσον αμφιβάλλει για το αν κάποιος από τους υποψήφιους για την προεδρία στις εκλογές στις ΗΠΑ θα προωθούσε μια ισχυρή βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Ο Τραμπ έχει κερδίσει την υποστήριξη από σημαντικούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Marc Andreessen και Ben Horowitz και των συνιδρυτών του Exchange Gemini, Tyler και Cameron Winklevoss, αλλά άλλοι, όπως οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες Mark Cuban και Reid Hoffman, υποστηρίζουν τη Χάρις.

«Δεν βλέπω αυτό το επίπεδο ποιότητας και πολυπλοκότητας στη συζήτηση με τον Τραμπ ή την Κάμαλα Χάρις στον χώρο των κρυπτογράφησης», είπε ο Χόσκινσον. Συμπλήρωσε ότι ο πρώην πρόεδρος μπορεί να δυσκολευτεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του υπέρ των κρυπτονομισμάτων, εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v