Εκτοξεύτηκαν οι απάτες με κρυπτονομίσματα, χάθηκαν $5,6 δισ. σε ένα χρόνο

Το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος του FBI έλαβε σχεδόν 69.500 καταγγελίες από καταναλωτές στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό σε ένα μόλις χρόνο.

Εκτοξεύτηκαν οι απάτες με κρυπτονομίσματα, χάθηκαν $5,6 δισ. σε ένα χρόνο

Οι καταναλωτές έχασαν περισσότερα από 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, μέσω υποθέσεων απάτης που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με εκτίμηση του αμερικανικού FBI, αύξηση 45% από το 2022.

Το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος του FBI έλαβε σχεδόν 69.500 καταγγελίες από καταναλωτές στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες.

Ενώ ο αριθμός των καταγγελιών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα αντιπροσώπευε περίπου το 10% του συνολικού αριθμού καταγγελιών για οικονομική απάτη, οι σχετικές απώλειες έφτασαν σχεδόν το 50% των συνολικών απωλειών, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά την πτώση της αγοράς των crypto το 2022, οι τιμές των token άρχισαν να αυξάνονται πέρυσι, προκαλώντας ανανεωμένο ενδιαφέρον και στους εγκληματίες, σημειώνει το Bloomberg. 

«Καθώς η χρήση κρυπτονομισμάτων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα συνεχίζει να αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση του από εγκληματίες», έγραψε στην έκθεση ο Michael Nordwall, βοηθός διευθυντής του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών του FBI.

Η χρήση κρυπτονομισμάτων από εγκληματίες ήταν πιο διαδεδομένη στις επενδυτικές απάτες, όπου οι απώλειες αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 71% του συνόλου, σύμφωνα με την έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v