Δεν σηκώνει κεφάλι το Bitcoin, νέα πτώση σε χαμηλό μήνα

Οι προσδοκίες για νέο ράλι μετά το halving δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έπεσε κάτω από τις 54.000 δολάρια και πλέον απέχει 27% από το ιστορικό του ρεκόρ.

Δεν σηκώνει κεφάλι το Bitcoin, νέα πτώση σε χαμηλό μήνα

Το Bitcoin έπεσε σε χαμηλό ενός μηνός σήμερα, καθώς το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετατοπίζεται σε «ακραίο φόβο», γράφει το Marketwatch.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση υποχώρησε 3,9% στις 53.824 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones. Το Bitcoin είναι περίπου 27% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του στα 73.798 δολάρια τον περασμένο Μάρτιο.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές στη Wall Street. 

Το συναίσθημα στην αγορά κρυπτογράφησης είναι αρκετά αρνητικό, καθώς ο δείκτης Fear & Greed υποδηλώνει «ακραίο φόβο», σημείωσε ο Peter Eberle, επικεφαλής επενδύσεων στην Castle Funds. Οι επενδυτές που αγόρασαν με ενθουσιασμό την περίοδο του halving «παραιτούνται», καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει κολλήσει τους τελευταίους πέντε μήνες.

Πολλοί επενδυτές ήταν «ταύροι» νωρίτερα φέτος, καθώς η τιμή του bitcoin, όπως έδειχνε η ιστορία, ανατιμάται μετά το halving (σ.σ. συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια όταν τα crypto που εξορύσσονται μειώνονται κατά το ήμισυ).

Το halving είναι ένας μηχανισμός γραμμένος στον αλγόριθμο του Bitcoin για τον έλεγχο της προσφοράς του κρυπτονομίσματος, το οποίο θα φτάσει σε ανώτατο όριο τα 21 εκατομμυρίων tokens. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v