Εσπασε το φράγμα των 65.000 δολαρίων το Bitcoin

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων το κρυπτονόμισμα, πριν υποχωρήσει ελαφρά. Εισροές στα ETFs προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάουελ την Παρασκευή, για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Εσπασε το φράγμα των 65.000 δολαρίων το Bitcoin

Το Bitcoin άγγιξε τις 65.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, υποβοηθούμενο από την αναζωογόνηση της ζήτησης για ETFs στις ΗΠΑ, εν μέσω ενδείξεων ότι η Federal Reserve πρόκειται να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε άνοδο 1,2% στις 65.030 δολάρια σήμερα, πριν υποχωρήσει στις 64.000 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα πέτυχε κέρδη 7,4% την περασμένη εβδομάδα, η μεγαλύτερη αύξηση για μια τέτοια περίοδο από τα μέσα Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έδωσε την Παρασκευή σαφέστερες ενδείξεις ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε πορεία μείωσης των επιτοκίων αναφοράς, προμηνύοντας ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον ρευστότητας για τις παγκόσμιες αγορές, σημειώνει το Bloomberg.

Το σήμα του Πάουελ έφερε μια καθαρή εισροή 252 εκατομμυρίων δολαρίων -η υψηλότερη εδώ και πάνω από ένα μήνα- σε μια ομάδα δώδεκα αμερικανικών ETFs του Bitcoin την ίδια ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Τα ETFs έχουν προσελκύσει εισροές για επτά συνεχόμενες ημέρες.

Σε αντίθεση με τα ETFs Bitcoin, μια ομάδα ETFs στο Ether υπέστη καθαρή εκροή στις 23 Αυγούστου. Το Ether σημειώνει πτώση 1,7% σήμερα. Άλλα σημαντικά tokens είχαν οριακές μεταβολές.

Το Toncoin, ένα token που συνδέεται με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, σημείωσε απώλειες μετά τη σύλληψη του συνιδρυτή του τελευταίου Pavel Durov στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v