Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ στο συνέδριο Bitcoin: Καταστροφή αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, θα φύγετε όλοι σας

Υποσχέθηκε να διατηρήσει ένα «στρατηγικό εθνικό απόθεμα bitcoin» αλλά και να απολύσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την πρώτη μέρα εκλογής του. «Οι Δημοκρατικοί θα είναι μοχθηροί, θα είναι αδίστακτοι».

Τραμπ στο συνέδριο Bitcoin: Καταστροφή αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, θα φύγετε όλοι σας

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διατηρήσει ένα «στρατηγικό εθνικό απόθεμα bitcoin» και «να μην πουλήσει ποτέ» τα κατασχεμένα από την κυβέρνηση bitcoin σε μια ομιλία που τον έφερε πιο κοντά στο μπλοκ των ψηφοφόρων από τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Πριν από την εκδήλωση, υπήρχαν εικασίες και ελπίδες μεταξύ των οπαδών των crypto ότι ο Τραμπ θα ανακοίνωνε ένα τέτοιο απόθεμα.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα το Σάββατο ενώπιον περισσότερων από 3.000 παρευρισκομένων στο συνέδριο Bitcoin στο Νάσβιλ, ο Τραμπ είπε για το bitcoin: «Θέλω να εξορύσσεται, να κόβεται και να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ». Στη συνέχεια, παρουσίασε μια «ολοκληρωμένη» πολιτική για τα κρυπτονομίσματα που εκτείνεται από τη ρύθμιση των stablecoin μέχρι το δικαίωμα να φυλάσσει κανείς μόνος του τα bitcoin του.

«Αν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει η Κίνα», είπε για την υιοθέτηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Τα κρυπτονομίσματα είναι «η βιομηχανία χάλυβα πριν από 100 χρόνια, βρίσκεστε μόλις στα πρώτα σας βήματα», είπε. «Μια μέρα πιθανώς θα ξεπεράσει τον χρυσό... Δεν έχει υπάρξει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Οπως σημειώνει το CoinDesk, πρόσθεσε ότι η διατήρηση του Λευκού Οίκου από τους Δημοκρατικούς θα ήταν καταστροφή για τα crypto. «Αν κερδίσουν αυτές τις εκλογές, όλοι σας θα φύγετε. Θα είναι μοχθηροί. Θα είναι αδίστακτοι. Θα κάνουν πράγματα και δεν θα το πιστεύετε».

Σε περίπτωση εκλογής του, ο Τραμπ δήλωσε ότι στα σχέδιά του για την πρώτη ημέρα περιλαμβάνεται η απόλυση του Γκάρι Γκένσλερ, του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η υπόσχεση αυτή προκάλεσε το τεράστιο χειροκρότημα του πλήθους. «Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο αντιδημοφιλής», είπε ο Τραμπ. Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θα διορίσει ένα «συμβούλιο για το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα» μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

Reset στις σχέσεις με εταιρείες crypto θέλει και η Κάμαλα Χάρις. Οι σύμβουλοι της Κάμαλα Χάρις προσέγγισαν κορυφαίες εταιρείες κρυπτονομισμάτων για να «επαναπροσδιορίσουν» τις σχέσεις μεταξύ του Δημοκρατικού κόμματός της και ενός τομέα που έχει αποδειχθεί σημαντικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, του αντιπάλου της για την προεδρία των ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, μέλη της ομάδας της έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων για συνάντηση τις τελευταίες ημέρες, δήλωσαν τέσσερις άνθρωποι με γνώση του θέματος. Αυτές περιλαμβάνουν το κορυφαίο ανταλλακτήριο Coinbase, την εταιρεία stablecoin Circle και τον όμιλο πληρωμών blockchain Ripple Labs, είπαν δύο από τα άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v