Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές Ferrari με Bitcoin και στην Ευρώπη

Η ιταλική εταιρεία επεκτείνει το σύστημα πληρωμών σε κρυπτονομίσματα για τα πολυτελή αυτοκίνητά της στην Ευρώπη μετά το λανσάρισμα στις ΗΠΑ πέρυσι.

Αγορές Ferrari με Bitcoin και στην Ευρώπη

Η Ferrari θα επεκτείνει το σύστημά της για την αποδοχή πληρωμών σε κρυπτονομίσματα για τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητά της στο ευρωπαϊκό δίκτυο αντιπροσώπων της από το τέλος αυτού του μήνα, αφού ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ιταλική εταιρεία θα επεκτείνει επίσης το σύστημα μέχρι το τέλος του 2024 και σε άλλους αντιπροσώπους του διεθνούς δικτύου της, σε χώρες όπου τα κρυπτονομίσματα είναι νομικά αποδεκτά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών blue-chip έχουν απομακρυνθεί από τα κρυπτονομίσματα, καθώς η αστάθεια του bitcoin και άλλων tokens τα καθιστά μη εφαρμόσιμα για το εμπόριο, η Ferrari ξεκίνησε πέρυσι να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πλούσιων πελατών της.

«Η είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά ακολουθεί την επιτυχημένη εισαγωγή αυτού του εναλλακτικού συστήματος πληρωμών στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, για να υποστηρίξει τους εμπόρους στην καλύτερη αντιμετώπιση των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών τους», δήλωσε η εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους της στην περιοχή έχουν ήδη υιοθετήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία υιοθέτησης του νέου συστήματος πληρωμών.

Η αποσπασματική ρύθμιση και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας έχουν επίσης εμποδίσει μέχρι στιγμής την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής. Στις χώρες όπου τα κρυπτονομίσματα είναι περιορισμένα περιλαμβάνεται η Κίνα.

Για το λανσάρισμα του συστήματός της στις ΗΠΑ η Ferrari είχε απευθυνθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επεξεργαστές πληρωμών κρυπτονομισμάτων, την BitPay, και επέτρεψε συναλλαγές σε bitcoin, ether και USDC, ένα από τα μεγαλύτερα λεγόμενα stablecoins.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v