Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται το ντεμπούτο για τα ETF του Ethereum

Σήμα SEC για τέσσερις εκδόσεις τις επόμενες μέρες. Οι εισροές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 5 δισ. δολάρια εντός εξαμήνου, σύμφωνα με τη Citigroup. Η σύγκριση με το Bitcoin.

Ερχεται το ντεμπούτο για τα ETF του Ethereum

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ετοιμάζεται να εγκρίνει τουλάχιστον τέσσερις εκδόσεις ETF του Ethereum στην αγορά spot. Τρεις από τους εκδότες δήλωσαν ότι ο οργανισμός υπέδειξε πως οι συναλλαγές μπορεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας. Η υποβολή αιτήσεων πιθανότατα ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Τον Μάιο, η SEC ενέκρινε την έκδοση Ethereum ETF στην αγορά spot, ωστόσο απαιτείται ξεχωριστή έγκριση πριν από την κυκλοφορία τους. 

Τα funds που θα κατέχουν Ether - το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin - θα μπορούσαν να δουν εισροές 4,7 έως 5,4 δισ. δολαρίων σε έξι μήνες μετά το ντεμπούτο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Citigroup. Ωστόσο, οι ερευνητές της τράπεζας λένε επίσης ότι οι ροές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν, καθώς τα ETF σε Bitcoin ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος και οι επενδυτές που επιθυμούσαν να εκτεθούν σε κρυπτονομίσματα πιθανώς το έχουν ήδη πράξει.

Τα ETF σε Bitcoin στην αγορά spot έχουν συγκεντρώσει από τον Ιανουάριο συνολικές καθαρές εισροές σχεδόν 16 δισ. δολάρια.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν κάνει παραχωρήσεις για να κερδίσουν την έγκριση της SEC, ιδίως όσον αφορά το λεγόμενο staking ή τη διαδικασία απόκτησης ανταμοιβών για τη συντήρηση του blockchain

Το Ether αυξήθηκε λιγότερο από 1% στα 3.450 δολ. στη Νέα Υόρκη. Έχει κερδίσει περίπου 50% φέτος.

Το Bitcoin σημείωσε ράλι μετά το ντεμπούτο των αμερικανικών ETF τον Ιανουάριο, αγγίζοντας υψηλό ρεκόρ σχεδόν 74.000 δολαρίων προτού εξισορροπήσει στα 64.500 δολ.

Το Ether θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια υποδοχή, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών K33. Η τιμή θα πέσει αμέσως μετά το ντεμπούτο, τονίζεται, αλλά θα μπορούσε να ανακάμψει και να ξεπεράσει το Bitcoin τους επόμενους μήνες. Οι επενδυτές, εξάλλου, έχουν «μέτριες προσδοκίες» και θα είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι ώστε να αγοράσουν ETF σε Ether σε σύγκριση με το Bitcoin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v