Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα πέφτει το Bitcoin, πιέζουν Μπάιντεν και Mt. Gox

Χάνει 3,5%, στις $58.853. Μικρότερα tokens όπως το Solana και το Dogecoin βυθίζονται επίσης. Πιέσεις από τα σενάρια απόσυρσης του Μπάιντεν και από τα χιλιάδες bitcoins που επιστρέφει σταδιακά το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο Mt. Gox.

Τρίτη μέρα πέφτει το Bitcoin, πιέζουν Μπάιντεν και Mt. Gox

Η τρίτη συνεχόμενη ημερήσια πτώση του Bitcoin έφερε το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κοντά στα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, εν μέσω προκλήσεων όπως το πολιτικό δράμα στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο εκποιήσεων από τους πιστωτές του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα χάνει 3,5%, στις 58.853 δολάρια σύμφωνα με το CoinDesk. Μικρότερα tokens όπως το Solana και το Dogecoin βυθίστηκαν επίσης.

Οι επενδυτές σε όλες τις διεθνείς αγορές επεξεργάζονται σενάρια για την περίπτωση που ο 81χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποκύψει στις εκκλήσεις να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στις ΗΠΑ. Μια πιθανότητα είναι να εμφανιστεί ένας ισχυρότερος Δημοκρατικός υποψήφιος που θα κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, η ατζέντα του οποίου ευνοεί τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Οι διαχειριστές του Mt. Gox, εν τω μεταξύ, επιστρέφουν σταδιακά περισσότερα από 137.000 Bitcoin στους πιστωτές. Οι traders είναι αβέβαιοι για το πόσα από τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια της λείας θα καταλήξουν να πωληθούν και ζυγίζουν ξεχωριστά τον κίνδυνο διάθεσης των κατασχεμένων Bitcoin από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

"Η πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν ένας ισχυρότερος υποψήφιος των Δημοκρατικών που μπορεί να μην είναι υπέρ της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είναι ένας παράγοντας", δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκάλβιν, συνιδρυτής του hedge fund Digital Asset Capital Management. "Ένας μεγαλύτερος λόγος βραχυπρόθεσμα για την αδυναμία του Bitcoin είναι η υπερκάλυψη από το Mt. Gox και οι κυβερνητικές πωλήσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v