Βύθιση για την τιμή του Bitcoin, κρίσιμη αναμέτρηση με τον ΚΜΟ 200 ημερών

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο σημειώθηκε στην αγορά των crypto. Εκροές έξι ημέρων καταγράφονται στα EFT του Bitcoin. Γιατί θεωρείται κρίσιμη η ζώνη των 57.500 δολαρίων.

Βύθιση για την τιμή του Bitcoin, κρίσιμη αναμέτρηση με τον ΚΜΟ 200 ημερών

Οι απώλειες συσσωρεύονται στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά τη δεύτερη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση της για το 2024, μια αντανάκλαση της μειωμένης ζήτησης αλλά και της αβεβαιότητας σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Μια μέτρηση των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών assets δείχνει πτώση περίπου 5% τις επτά ημέρες έως την Κυριακή, τη χειρότερη τέτοια υποχώρηση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ο ηγέτης της αγοράς, το  Bitcoin έχει πέσει στις 62.275 δολάρια σήμερα, σε χαμηλό μήνα, πληγωμένο από ένα εξαήμερο σερί εκροών από τα ETF των ΗΠΑ.

Οι ρωγμές στα κρυπτονομίσματα έρχονται εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με τις δυνατότητες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια από το υψηλό δύο δεκαετιών. Για ορισμένους αναλυτές, η υποχώρηση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι σε ότι αφορά την ευρύτερη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Υπό πίεση βρίσκονται επίσης τα Ether και Solana. Καταγράφουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από πέρυσι και το 2022 αντίστοιχα.

Το Bitcoin έφτασε στο ρεκόρ των 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο, αλλά υστερεί απέναντι σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές, ομόλογα και χρυσός αυτό το τρίμηνο.

Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών στα 57.500 δολάρια περίπου βρίσκεται στο επίκεντρο τώρα, ως πιθανή ζώνη υποστήριξης για την τιμή, σύμφωνα με τον αναλυτή της IG Australia Pty Market, Tony Sycamore.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v