Μεγάλη νίκη για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αναγνώρισε ότι το Ethereum δεν είναι χρεόγραφο. Χαρακτηρίζεται πλέον «εμπόρευμα», ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλα κρυπτονομίσματα.

Μεγάλη νίκη για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Τεράστια νίκη για το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων σημειώθηκε χθες. Μια σημαντική εκκρεμότητα, μια εν δυνάμει επικίνδυνη απειλή έλαβε τέλος. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δήλωσε και επίσημα πως ο πόλεμος που είχε κηρύξει εναντίων του Ethereum έλαβε τέλος.

Έκλεισε επίσημα την έρευνά της για το Ethereum 2.0. Δεν υπάρχει περίπτωση να το χαρακτηρίσει ως χρεόγραφο (security). Σήκωσε λευκή σημαία.

Τι ακριβώς συνέβη;

Η Consensys, μιας εταιρεία λογισμικού blockchain, η οποία έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το πιο δημοφιλές πορτοφόλι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Metamask, έλαβε ειδοποίηση από το Enforcement Division της SEC ότι τερματίζεται η έρευνά της για το Ethereum 2.0

Αυτό σημαίνει ότι η SEC δεν θα απαγγείλει κατηγορίες με τον ισχυρισμό ότι οι πωλήσεις Ethereum αποτελούν συναλλαγές μεταξύ χρεογράφων. Προηγήθηκε επιστολή της Consensys, την οποία είχε αποστείλει στις 7 Ιουνίου, με την οποία ζητούσε από τη SEC να επαληθεύσει ότι οι εγκρίσεις του Μαΐου για τα ETHs σηματοδότησαν το τέλος της έρευνας για το Ethereum 2.0, επειδή πλέον το χαρακτηρίζει ως εμπόρευμα και όχι ως χρεόγραφο.



Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή που δεν αφορά μόνο το Ethereum αλλά όλα τα νομίσματα που χρησιμοποιούν τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Stake, όπως Solana, Cardano, BNB, Polkadot κ.λπ.
Ένα προς ένα πέφτουν τα κάστρα των ενάντιων στην τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων.

Παρ' όλα αυτά, η Consensys υπογράμμισε ότι ο αγώνας απέχει πολύ από το να τελειώσει. Η εταιρεία δεν θα αποσύρει τη μήνυσή της εναντίον της επιτροπής, επειδή αναμένει μια άλλη απόφαση. Ότι το MetaMask Swaps αλλά και η υπηρεσία Staking δεν παραβιάζουν τους νόμους περί κινητών αξιών.

Υπενθυμίζουμε πως ο Joseph Lubin, συνιδρυτής του Ethereum και διευθύνων σύμβουλος της Consensys, είχε επιτεθεί στη SEC σε άρθρο του στους Financial Times, ισχυριζόμενος ότι εμποδίζει σκόπιμα την καινοτομία στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ

Η αντίδραση της αγοράς ήταν άμεση αλλά σχετικά υποτονική. Προηγουμένως η τιμή του Ethereum, όπως και όλων σχεδόν των κυριότερων κρυπτονομισμάτων, είχε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο εδώ και ένα μήνα. Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, η αναπήδηση του Ethereum ήταν μόλις 6%. Από τις 3.350 δολάρια βρέθηκε λίγο κάτω από τις 3.600.

Η είδηση, όπως φαίνεται, είχε προεξοφληθεί, καθώς είχε διαρρεύσει από το Bloomberg ότι τα ETF του Ethereum πιθανότατα θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται από τις 2 Ιουλίου.


 

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η 3η έκδοση αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».

Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v