Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκαρφάλωσε πάνω από τα $27.000 το Bitcoin

Εκλεισε η πρώτη εβδομάδα κερδών μετά τον Αύγουστο, ενώ στο ράλι έτρεξαν και μικρότερα κρυπτονομίσματα. Αντικρουόμενες εκτιμήσεις για την επερχόμενη πορεία των τιμών.

Σκαρφάλωσε πάνω από τα $27.000 το Bitcoin

Το Bitcoin συνέχισε το ράλι του από την περασμένη εβδομάδα, ανεβαίνοντας πάνω από τα 27.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, με μικρότερα tokens όπως τα Solana, Litecoin και Bitcoin Cash.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έκλεισε την Κυριακή με θετικό πρόσημο για πρώτη φορά εντός πέντε εβδομάδων, με αύξηση έως και 3,7% στα 27.418 δολάρια σήμερα Δευτέρα. Το Solana κέρδισε περίπου 6%, το Litecoin σημείωσε άνοδο 6,5% και το Bitcoin Cash έκανε άλμα 8%.

Οι αυξήσεις των τιμών έρχονται καθώς η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη μηνιαία συνάντηση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη. Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν τη γοητεία των περιουσιακών στοιχείων υψηλότερου κινδύνου, όπως τα κρυπτονομίσματα.

 

«Μετά από έναν παρατεταμένο αγώνα γύρω από το ψυχολογικό φράγμα των 25.000 δολαρίων, το Bitcoin κατάφερε να παραμείνει σταθερό. Οι traders καλοβλέπουν τώρα κέρδη στο επίπεδο των 30.000 δολ.», δήλωσε ο Mati Greenspan, διευθύνων σύμβουλος της Quantum Economics.

Ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν πόσο θα διαρκέσει αυτό το ράλι, βάζοντας τον επενδυτικό πήχη του Bitcoin στα 28.800 δολ.

«Δεν βλέπω ξεκάθαρο καταλύτη για άνοδο», δήλωσε η Dessislava Ianeva, αναλύτρια στην Kaiko. «Στο τρέχον περιβάλλον χαμηλής ρευστότητας, η σχετικά χαμηλή πίεση αγοράς/πώλησης θα μπορούσε να ενισχύσει τις διακυμάνσεις των τιμών spot και να τονώσει τις ρευστοποιήσεις στις αγορές παραγώγων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v