Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σενάριο που στέλνει το Bitcoin στις 50.000 δολάρια

Στοιχήματα των αναλυτών με ορίζοντα το halving. Τι δείχνει η ιστορία για την πορεία της τιμής του κρυπτονομίσματος, πριν από την κρίσιμη διαδικασία.

Το σενάριο που στέλνει το Bitcoin στις 50.000 δολάρια

Η ανάκαμψη του Bitcoin είναι ίσως μόνο η αρχή ενός ράλι που θα φέρει την τιμή πάνω από τις 50.000 δολάρια το επόμενο έτος, χάρη σε μια διαδικασία γνωστή ως «halving», που περιορίζει την προσφορά νέων νομισμάτων, σύμφωνα με προβλέψεις από αναλυτές κρυπτογράφησης.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έχει ανέβει 67% από τις 31 Δεκεμβρίου, σε μια αντίστροφη κίνηση μετά τις τεράστιες απώλειες το 2022. Ενώ το token αυτή τη στιγμή «ταλαιπωρείται» κοντά στις $30.000, το halving δημιουργεί προϋποθέσεις να προκαλέσει άνοδο τουλάχιστον 81%, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Το halving κόβει στο μισό την ποσότητα των νομισμάτων που λαμβάνουν οι εξορύκτες Bitcoin ως ανταμοιβή για την εργασία τους. Γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και το επόμενο αναμένεται γύρω στον Απρίλιο του 2024. Αποτελεί μέρος της διαδικασίας περιορισμού της προσφοράς Bitcoin στα 21 εκατομμύρια νομίσματα. Το νόμισμα σημείωσε ρεκόρ μετά από κάθε ένα από τα τρία τελευταία halving.

Το επερχόμενο halving έχει επί του παρόντος τιμολογηθεί περίπου 50% με βάση τους προηγούμενους κύκλους, δήλωσε ο Jamie Douglas Coutts, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. Ο Coutts προβλέπει ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει τις 50.000 δολάρια μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

«Το Βitcoin πέφτει περίπου 12-18 μήνες πριν από το halving και αυτή η δομή του κύκλου μοιάζει με τους προηγούμενους, αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει -ενώ το δίκτυο είναι πολύ ισχυρότερο, το Bitcoin δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ μια παρατεταμένη σοβαρή οικονομική συρρίκνωση», δήλωσε.

«Αν η κατάρρευση του FTX ήταν όντως το τέλος αυτού του κύκλου, τότε η ιστορία υποδηλώνει ότι έχουμε ακόμα περίπου 350 ημέρες συσσώρευσης, πριν δούμε τη χαρακτηριστική κίνηση των τιμών μετά το halving», δήλωσε ο Jacob Joseph, αναλυτής της CCData.

Ο Markus Thielen, επικεφαλής της έρευνας στο Matrixport, δήλωσε σε πρόσφατο σημείωμα ότι το Bitcoin θα φτάσει περίπου τις 65.623 δολάρια έως τον Απρίλιο του 2024 -υπερδιπλάσια από την τρέχουσα τιμή.

Το Bitcoin παραμένει περίπου 41.000 δολάρια χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021 -το οποίο ήρθε 18 μήνες μετά το halving του 2020. Οι αγορές crypto κατέρρευσαν πέρυσι καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια για να περιορίσουν τις πιέσεις στις τιμές και οι εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατέρρευσαν.

«Το Bitcoin μπορεί να φτάσει ξανά σε νέο ιστορικό υψηλό στο μέλλον, ωστόσο, είναι απίθανο να δούμε την ίδια ανάπτυξη με τους προηγούμενους κύκλους, λόγω του αυξημένου μεγέθους της αγοράς και του ανταγωνισμού από άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Joseph της CCData.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v