Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμη να ξαναπιάσει δουλειά η FTX, λέει ο νέος CEO!

Αρκεί, βέβαια, να προσφέρει κάτι παραπάνω συγκριτικά με μια απλή πώλησή της. «Περιμένω να δώσει στους πελάτες τα χρήματά τους πίσω και επιτέλους να παραδεχτεί ότι η FTX είναι φερέγγυα», αντιδρά ο υπόδικος Μπάνκμαν-Φριντ.

Έτοιμη να ξαναπιάσει δουλειά η FTX, λέει ο νέος CEO!

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX εξετάζει το ενδεχόμενο να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές του, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Τζον Ρέι στη Wall Street Journal. 

Ο Ρέι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Νοέμβριο, έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να διερευνήσει την επανεκκίνηση του κύριου διεθνούς ανταλλακτηρίου FTX.com, είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε επίσης ότι θα εξεταστεί εάν η αναβίωση του διεθνούς ανταλλακτηρίου θα ανακτούσε περισσότερη αξία για τους πελάτες της εταιρείας απ' ό,τι θα πρόσφερε μια απλή ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων ή η πώληση της πλατφόρμας.

Το κρυπτονόμισμα FTT της FTX αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% μετά την εν λόγω αναφορά, μεταδίδει το Reuters.

«Χαίρομαι που ο κ. Ρέι ανταποκρίνεται επιτέλους στην επαναφορά των ανταλλαγών μετά από μήνες καταστολής τέτοιων προσπαθειών!» δήλωσε σε tweet ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

«Ακόμα περιμένω να δώσει στους πελάτες τα χρήματά τους πίσω και επιτέλους να παραδεχτεί ότι η FTX των ΗΠΑ είναι φερέγγυα», πρόσθεσε.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ έχει κατηγορηθεί ότι έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια από τους πελάτες του ανταλλακτηρίου προκειμένου να πληρώσει τα χρέη που προέκυψαν από το hedge fund του, το Alameda Research. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες απάτης.

Το μέλλον των κεφαλαίων των πελατών, ωστόσο, παραμένει ασαφές. Προ ημερών η FTX ανέφερε προς τους πιστωτές ότι χάκερ έκλεψαν περίπου 415 εκατ. δολάρια από το διεθνές ανταλλακτήριο και την πλατφόρμα στις ΗΠΑ, από τότε που η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v