Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρεται από την ιαπωνική αγορά η Coinbase

Δεν αναμένει οικονομικά οφέλη από την παρουσία της στη χώρα. Εξάλλου, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Αποσύρεται από την ιαπωνική αγορά η Coinbase

Η Coinbase διακόπτει τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία λόγω των ασταθών συνθηκών της αγοράς, ανακοίνωσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση περικοπών στις θέσεις εργασίας της καθώς μειώνεται η ζήτηση για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μεταδίδει το Reuters.

Η κίνηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου και η Kraken δήλωσε ότι σταματά τις δραστηριότητές της στη χώρα.

«Η Ιαπωνία είναι απίθανο να συνεισφέρει ουσιαστικά στα έσοδα της Coinbase», είπε ο Owen Lau, αναλυτής της Oppenheimer.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων διανύει ταραχώδεις περιόδους, καθώς η πτώση της αξίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων και κατάρρευσης ορισμένων από τους μεγαλύτερους παίκτες της, όπως η FTX, έχουν κλονίσει την πίστη των επενδυτών σε αυτό που θεωρούνταν ως η επόμενη επανάσταση στον κόσμο του χρήματος και της οικονομίας.

Η Coinbase, η Crypto.com και η Huobi έχουν ανακοινώσει σχέδια να απολύσουν περίπου το 20% του προσωπικού τους, ενώ πηγή είπε στο Reuters νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι και η Genesis είχε περικόψει θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 30% του εργατικού της δυναμικού.

Όλοι οι πελάτες της Coinbase Japan θα έχουν προθεσμία έως τις 16 Φεβρουαρίου για να αποσύρουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε φυσικά νομίσματα και κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι μετοχές της έχασαν περίπου το 86% της αξίας τους πέρυσι, εν μέσω ξεπουλήματος εκ βάθρων που εξαφάνισε πάνω από 1 τρισ. δολάρια από τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v