Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταματά τον αγώνα για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο ιδρυτής του FTX

Ο Sam Bankman-Fried βρίσκεται έγκλειστος στις Μπαχάμες από την περασμένη Δευτέρα. Οι αμερικανικές αρχές του έχουν απαγγείλει σοβαρές κατηγορίες.

Σταματά τον αγώνα για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο ιδρυτής του FTX

Ο Sam Bankman-Fried σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον αγώνα κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει μια σειρά από ποινικές διώξεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο ντροπιασμένος συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX βρίσκεται έγκλειστος στις Μπαχάμες από την περασμένη Δευτέρα, όταν συνελήφθη μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ τον κατηγόρησαν για μια σειρά από εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απάτης.

Ο Bankman-Fried αναμένεται να ανακοινώσει ότι δεν θα αντιταχθεί στην έκδοσή του σε μια εμφάνιση στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα, σημείωσαν πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Πριν από τη σύλληψή του, σε πολυάριθμες συνεντεύξεις μετά την κατάρρευση του FTX τον περασμένο μήνα, ο 30χρονος αρνήθηκε ότι εν γνώσει του διαπράχθηκε απάτη ή ότι παραβίασε το νόμο. Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ο Bankman-Fried θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα.

Αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για εγγύηση ο Bankman-Fried στάλθηκε σε ένα διαβόητο σωφρονιστικό ίδρυμα στα περίχωρα του Nassau, γνωστό ως Fox Hill.

Δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο τι έκανε τον Bankman-Fried να αλλάξει τη στάση του. Οι αρχές τόσο στις Μπαχάμες όσο και στις ΗΠΑ συνεχίζουν να ερευνούν την εμπλοκή του Bankman-Fried στην κατάρρευση της FTX τον περασμένο μήνα. Η έδρα της εταιρείας ήταν στις Μπαχάμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v