Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδυναμία να εποπτεύσει τη Binance δήλωσε η βρετανική ρυθμιστική αρχή!

Τις ανησυχίες της για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και τα μεγάλα ρίσκα που αναλαμβάνουν οι πελάτες του, επενδύοντας σε πολύπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα καταθέτει η FCA.

Αδυναμία να εποπτεύσει τη Binance δήλωσε η βρετανική ρυθμιστική αρχή!

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή FCA ανακοίνωσε ότι "δεν είναι σε θέση" να εποπτεύσει επαρκώς το ανταλλακτήριο Binance, παρά τα "σημαντικά ρίσκα" που εμπεριέχουν τα προϊόντα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων για τους πελάτες του. 

Οπως μετέδωσαν οι Financial Times, σε έκθεσή της δυο μήνες μετά το μπλόκο στο ανταλλακτήριο, η FCA επαναλαμβάνει τις μεγάλες ανησυχίες της για τη διακυβέρνηση και τα προϊόντα του Binance. Τονίζει δε ότι η βρετανική θυγατρική του Binance "αρνήθηκε να ανταποκριθεί" σε βασικά ερωτήματα, αφήνοντας την FCA με λίγους τρόπους να εποπτεύσει τον όμιλο, που δεν έχει έδρα και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο τον κόσμο. 

"Αυτό εγείρει ιδιαίτερες ανησυχίες, δεδομένης της συμμετοχής της εταιρίας σε έναν παγκόσμιο όμιλο που προσφέρει πολύπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού ρίσκου, θέτοντας μεγάλα ρίσκα για τους πελάτες της", αναφέρει η ρυθμιστική αρχή. 

Η βρετανική αρχή αναφέρει ότι μια από τις θυγατρικές του Binance στο Λονδίνο, που είναι εγγεγραμμένη ως επενδυτική εταιρία, δεν παρείχε επαρκείς πληροφορίες για τα προϊόντα που προσφέρονται στη Βρετανία, αλλά και για τις παγκόσμιες δραστηριότητες που παρέχονται μέσω του Binance.com, το οποίο βρίσκεται εκτός δικαιοδοσίας της ρυθμιστικής αρχής. 

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, η FCA ήταν η πρώτη ρυθμιστική αρχή που μπλόκαρε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων - ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο - παγώνοντας τις δραστηριότητες της βρετανικής θυγατρικής της. Ωστόσο, οι βρετανοί πολίτες μπορούν ακόμη να κάνουν συναλλαγές σε παράγωγα και άλλα ρυθμιζόμενα προϊόντα μέσω του Binance.com. Το ανταλλακτήριο δεν έχει επίσημη έδρα και χρησιμοποιεί «φιλικές εταιρίες» σε διάφορες χώρες για να έχει πρόσαση στο συμβατικό τραπεζικό σύστημα. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v