Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 25% για το κρυπτονόμισμα XRP μετά την αγωγή της SEC

Την Τρίτη έχασε έως και 17%, αφότου η Ripple ανακοίνωσε ότι ανέμενε τη νομική διαδικασία. Για πώληση μη καταχωρημένων τίτλων XRP σε επενδυτές ύψους $1,3 δισ. την κατηγορεί η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Κατρακύλα 25% για το κρυπτονόμισμα XRP μετά την αγωγή της SEC

Βαριές απώλειες καταγράφει ξανά την Τετάρτη το κρυπτονόμισμα XRP, αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) υπέβαλε αγωγή κατά της Ripple, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία blockchain, που είναι γνωστή για το ψηφιακό νόμισμα XRP, προχώρησε σε πώληση μη καταχωρημένων τίτλων XRP σε επενδυτές, ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.

Το XRP βυθίζεται σχεδόν 25% την Τετάρτη, φτάνοντας στα 35 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας CoinDesk. Την Τρίτη έχασε έως και 17%, αφότου η Ripple ανακοίνωσε ότι ανέμενε τη νομική διαδικασία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η SEC κινήθηκε νομικά κατά της Ripple και κατά δύο στελεχών της, του CEO Brad Garlinghouse και του συνιδρυτή της Chris Larsen. Στο επίκεντρο της καταγγελίας του Ομοσπονδιακού Οργανισμού βρίσκεται ο ισχυρισμός ότι το XRP πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αξιόγραφο, όπως μία μετοχή εταιρείας, παρά ως νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v