Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για Notos Com

Σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 2,90 ευρώ και χαρακτηρισμό medium risk δίνει για τη μετοχή της Notos Com η Eurolink ΑΧΕΠΕΥ. Για το 2002 προβλέπεται αύξηση του τζίρου κατά 4,9% και των προ φόρων κερδών κατά 37%.

Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για Notos Com
Σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 2,90 ευρώ και χαρακτηρισμό ”medium risk” περιέχει η έκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ, με ημερομηνία 10 Ιουνίου, για τη μετοχή της Notos Com. Σημειώνεται, ότι στις 28 Ιουνίου η μετοχή της εταιρίας έκλεισε στα 2,10 ευρώ.

Στην έκθεση της η Eurolink επισημαίνει, ότι η απορρόφηση των 8 εταιριών (Σπόρτσμαν, Ενδυση, Παπαέλληνας Καλλυντικά, Παπαέλληνας Καταναλωτικά, Αφοί Λαμπρόπουλοι, Αταλάντη, Αταλάντα και Παπαέλληνας Συμμετοχική) και η αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του ομίλου θα επιδράσουν θετικά στα οικονομικά του ομίλου, μέσω της επίτευξης οικονομιών κλιμάκας, της μείωση του λειτουργικού κόστους και της παρουσίας σε αγορές με υψηλό περιθώριο κόστους.

Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας του ομίλου είναι τα πολυκαταστήματα, τα καλλυντικά, η χονδρική και λιανική πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης, καθώς και τα γραφικά χαρτιά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα αναλώσιμα. Το δίκτυο διανομής σε όλους τους κλάδους του ομίλου ανέρχεται σε 58 καταστήματα, ενώ υπογραμμίζεται, ότι στρατηγικό σχεδιασμό αποτελεί η δημιουργία 2 καταστημάτων ετησίως στο χώρο του λιανικού εμπορίου.

Εκτός Ελλάδας, ο όμιλος δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, στην Κύπρο, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Τσεχία και στη Σλοβακία, ενώ κύριο στόχο του αποτελεί η περαιτέρω διείσδυση στην Ανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2002 αναμένεται η λειτουργία ενός νέου καταστήματος ένδυσης στη Βουδαπέστη, καθώς ο όμιλος πήρε την αντιπροσωπεία της Lacoste στην Ουγγαρία.

Για τα επόμενα χρόνια εκτιμάται, ότι κύριο μοχλό ανάπτυξης θα αποτελέσουν τα πολυκαταστήματα. Ως ευκαιρίες για τη μελλοντική ανάπτυξη αναφέρονται οι οικονομίες κλίμακος μέσω μαζικών παραγγελιών, η δυνατότητα παροχής προγράμματος δόσεων και μεγαλύτερες εκπτώσεις και τα περιθώρια ανάπτυξης λόγω εξοικονόμησης χρόνου των καταναλωτών.

Ως απειλές αναφέρονται η όξυνση του ανταγωνισμού, η εξάρτηση από την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας, οι εκτιμήσεις OECD για ρυθμό αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 2,8% το 2002, έναντι 3,2% το 2001 και η ανάγκη για συνεχή δημιουργία νέων σημείων πώλησης και διαφήμιση.

Το free float της εταιρίας ανέρχεται σε 58,24%, ενώ με 22,99% συμμετέχει η εταιρία Hornton Holdings, με 8,77% ο Γ. Παπάζογλου, ενώ η συμμετοχή των Χ. Παπαέλληνα και Μ. Παπαέλληνα ανέρχεται σε λιγότερο του 5%.

Για το 2002 προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 4,94% (218,4 εκατ. ευρώ έναντι 208,1 εκατ. ευρώ το 2001), τα EBITDA θα αυξηθούν κατά 29,03% (40,89 εκατ. ευρώ έναντι 31,69 εκατ. ευρώ) και τα προ φόρων κέρδη κατά 37% (25,84 εκατ. ευρώ έναντι 18,86 εκατ. ευρώ το 2001).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v