Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για τα ΕΛΠΕ

”Επίδοση καλύτερη της αγοράς” (outperform) προβλέπει ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ θεωρεί ως κύρια πρόκληση για την εταιρία την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης, ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για τα ΕΛΠΕ
”Επίδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς” (outperform) προβλέπει έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για τη μετοχή της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια. Στην ανάλυσή της με ημερομηνία 13 Ιουνίου, η Εθνική ΑΧΕ σχολιάζει τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας, ενώ εκφράζει τις εκτιμήσεις για αυξημένα περιθώρια κέρδους.

”Κύρια πρόκληση” χαρακτηρίζει για τα Ελληνικά Πετρέλαια την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός τους (αξίας 1,8 δισ. ευρώ) για αναδιάρθρωση. Η αναδιάρθρωση επισημαίνεται αφορά τόσο τη βελτίωση των παραγομένων προϊόντων όσο και την επέκταση της εταιρίας.

Η ανάλυση αποδίδει τη μείωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας κατά 15,3% σε σχέση με πέρσι, στη μείωση της τιμής του πετρελαίου, κατά τους πρώτους μήνες του 2002.

Τονίζεται ακόμα η θετική επίδραση που θα έχει στο περιθώριο κέρδους η είσοδος του στρατηγικού εταίρου στην εταιρία, καθώς θα καταστεί δυνατό για τα ΕΛ.ΠΕ να επεκτείνουν τη δράση τους σε τομείς όπως αυτός των πετροχημικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v