Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Δίκαιη αποτίμηση 28,36 ευρώ από ΑΤΕ ΑΧΕΠΕΥ

Τα 28,36 ευρώ εκτιμά ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της Alpha Bank η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή σε ανάλυση με ημερομηνία 15/9, ενώ διατυπώνει σύσταση ”αγοράς”. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Τράπεζας για το σύνολο του 2005 προβλέπει αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 9-10% και μετά φόρων κερδών κατά 15% περίπου.

Alpha: Δίκαιη αποτίμηση 28,36 ευρώ από ΑΤΕ ΑΧΕΠΕΥ
Τα 28,36 ευρώ εκτιμά ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή της Alpha Bank η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή σε ανάλυση με ημερομηνία 15/9, ενώ διατυπώνει σύσταση ”αγοράς”.

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. στα 23,24 ευρώ.



Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η τιμή προκύπτει από δύο μοντέλα αποτίμησης.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Alpha Bank στο σύνολο του 2005 η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 9-10% και μετά φόρων κερδών κατά 15% περίπου.

Σημειώνει ότι η μεγαλύτερη αύξηση των μετά φόρων κερδών θα οφείλεται στη μείωση του φορολογικού συντελεστή σε σχέση με πέρυσι που ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις αλλά και από την επιπλέον έκπτωση του φορολογικού συντελεστή κατά 5% εξαιτίας της απορρόφησης της Delta Singular στις αρχές του 2005.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναμένει τα μετά φόρων κέρδη ανά μετοχή να ανέλθουν στα 1,56 ευρώ και συνολικά να προσεγγίσουν τα 455 – 460 εκατ. ευρώ.

*Η ανάλυση της ΑΤΕ Χρηματιστηριακή δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v