Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beta: Ανοδική η τάση της αγοράς - τα top picks

Παρά την αυξημένη μεταβλητότητα, η Beta Securities εμφανίζεται αισιόδοξη για τη γενικότερη τάση της αγοράς η οποία εκτιμά πως είναι ανοδική. Η λίστα με τα top picks, αλλά και οι πολλά ”υποσχόμενοι” τίτλοι από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Beta: Ανοδική η τάση της αγοράς - τα top picks
Με τις αποτιμήσεις των τραπεζών μετά τη διόρθωση να είναι ”ελκυστικές”, η Beta Securities εκτιμά πως η πιθανότητα πτωτικής κίνησης για τον Γενικό Δείκτη είναι περιορισμένη, ακόμη και στην περίπτωση που οι διεθνείς αγορές εισέλθουν σε μια ”ήπιων τόνων” φάση διόρθωσης.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή στο market report με ημερομηνία 31 Αυγούστου επισημαίνει πως, παρά την αυξημένη μεταβλητότητα που υφίσταται, είναι αισιόδοξη ότι η τάση της αγοράς είναι ανοδική.

Παράλληλα, σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”add” για τη λίστα των top picks της.

Στα top picks συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των Alpha Bank (τιμή-στόχος τα 28,70 ευρώ), Εθνική Τράπεζα (34,12 ευρώ), Eurobank (30,90 ευρώ), ΟΤΕ (20,40 ευρώ), Τιτάν (31,25 ευρώ), Cosmote (15,90 ευρώ), Φουρλής (8,38 ευρώ), ΔΕΗ (20,70 ευρώ) και Σαράντης (7,14 ευρώ).

Επίσης, η Beta Securities σημειώνει πως ορισμένοι ακόμα ”πολλά υποσχόμενοι τίτλοι” από τον χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης είναι οι Folli Follie, Τεχνική Ολυμπιακή, Attica Group, Μαΐλλης, Jumbo, Notos και Frigoglass.

Γενικότερα, όσον αφορά στην πορεία της αγοράς, η Beta Securities εκτιμά πως η Σοφοκλέους διατηρεί ένα premium έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, το οποίο και δικαιολογεί ”εξαιρετικές” προοπτικές.

”Προτείνουμε ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αποτελείται κατά 75% από μετοχές, κατά 15% από ευρωπαϊκά και αμερικανικά ομόλογα και κατά 10% από μετρητά, ώστε να αξιοποιηθούν οι αγοραστικές ευκαιρίες που ενδέχεται να προκύπτουν” επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v