Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praxis: Στάση αναμονής στην παρούσα φάση

Στάση αναμονής συνιστά στην παρούσα φάση η Praxis International στην εβδομαδιαία στρατηγική της για την ελληνική αγορά, με ημερομηνία 1η Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι παραμένει επιφυλακτική. Οι κυριότερες επενδυτικές επιλογές.

Praxis: Στάση αναμονής στην παρούσα φάση
Στάση αναμονής συνιστά στην παρούσα φάση η Praxis International στην εβδομαδιαία στρατηγική της για την ελληνική αγορά, με ημερομηνία 1η Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι παραμένει επιφυλακτική.

Σύμφωνα με την Praxis, η αγορά από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, γεγονός που σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή ”ραστώνη” ενδέχεται να οδηγήσει σε περιορισμό του momentum και ενδεχομένως σε διορθωτικές κινήσεις προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Επισημαίνει δε ότι η αγορά βρίσκεται σε υπερτιμημένη περιοχή, ενώ η τελευταία ανοδική κίνηση είχε ως οδηγό περισσότερο το momentum και την αυτοτροφοδοτούμενη ανοδική προσδοκία, λόγω των ιδιωτικών τοποθετήσεων που έλαβαν και αναμένεται να λάβουν χώρα, και λιγότερο τα θεμελιώδη μεγέθη σε μικρο- και μακροοικονομικό επίπεδο.

Η Praxis σημειώνει ότι εντός της εβδομάδος αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2005 των εταιριών του Ομίλου Μυτιληναίος (Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδος), εκτιμώντας ότι θα συνεχιστεί η θετική εικόνα των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Τέλος, στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές της Praxis περιλαμβάνονται οι εταιρίες: Γερµανός, Intralot, Kleemann, Inform Λύκος, Σαράντης, Jumbo και Μυτιληναίος, ΓΕΚ και ΑΚΤΩΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v