Τιτάν: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Το 2005 αναμένεται να είναι καλή χρονιά για τον όμιλο Τιτάν λόγω της βελτιωμένης απόδοσης των διεθνών δραστηριοτήτων του, επεσήμανε η διοίκηση της εταιρίας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών. Δείτε το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση.

Τιτάν: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Το 2005 αναμένεται να είναι καλή χρονιά για τον όμιλο Τιτάν λόγω της βελτιωμένης απόδοσης των διεθνών δραστηριοτήτων του, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών.

Η παρουσίαση έγινε από τον υπεύθυνο των Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρίας κ. Τάκη Κανελλόπουλο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εξελίξεις και τις προκλήσεις του κλάδου τσιμέντου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Πιο συγκεκριμένα, στην ελληνική αγορά τσιμέντου, στην αγορά των ΗΠΑ μετά τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου Pennsuco στη Φλόριδα, στις αγορές των Βαλκανίων και της Αιγύπτου, καθώς επίσης και στις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου.

Στχετικά με τα βασικά οικονομικά στοιχεία του Ομίλου κατά την περίοδο 1994-2004, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 654%, ενώ η κοινή μετοχή (χωρίς επανεπένδυση των μερισμάτων) κατά 743%, έναντι ανόδου 221% του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος δεν προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Στην ελληνική αγορά τσιμέντου μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων ακολούθησε κάμψη. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ωστόσο, η τουριστική εκμετάλλευση (επισκέπτες και δεύτερες κατοικίες) της χώρας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της οικονομίας, τη βελτίωση της υποδομής και την επίδραση της αρκετά πρόσφατης εισροής μεταναστών, αναμένεται να βοηθήσει την αγορά οικοδομικών υλικών. Στις περισσότερες αγορές του εξωτερικού οι συνθήκες είναι βελτιωμένες.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης εκσυγχρονισμού και επέκτασης του εργοστασίου Pennsuco στη Φλόριδα ήδη συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου και αναμένεται να υπερκαλύψει την αρνητική επίπτωση που θα επιφέρει η αναμενόμενη κάμψη της ελληνικής αγοράς.

Το 2005 αναμένεται να είναι καλή χρονιά για τον όμιλο Τιτάν λόγω της βελτιωμένης απόδοσης των διεθνών δραστηριοτήτων του. Με την ολοκλήρωση της έντονης περιόδου επενδύσεων εκσυγχρονισμού στα εργοστάσιά του, ο όμιλος Τιτάν διαθέτει πλέον όλες τις επιλογές αξιοποίησης του αυξημένου cash flow του.

* Το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση της Τιτάν στην ΕΘΕ δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v