Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών

Η στρατηγική του ομίλου και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, παρουσιάστηκαν σήμερα 1 Ιουνίου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fourlis, Βασίλη Φουρλή, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Δείτε το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση.

Fourlis: Παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών
Η στρατηγική του ομίλου και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, παρουσιάστηκαν σήμερα 1 Ιουνίου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fourlis, Βασίλη Φουρλή, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, ο όμιλος Fourlis παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, με συνεχή βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών και, κυρίως, της λειτουργικής κερδοφορίας.

Ο κύκλος εργασιών, το πρώτο τρίμηνο του 2005, ανήλθε σε 83,0 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 35,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004 (61,4 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το μικτό κέρδος έφθασε τα 25,2 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 52,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004 (16,5 εκατομμύρια ευρώ).

Έτσι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004 φτάνοντας τα 8,9 εκατομμύρια ευρώ (4,0 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2004).

Συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ από 0,7 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,6 εκατομμύρια ευρώ από κέρδη 1,5 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Η βελτίωση των πωλήσεων αλλά και του μικτού κέρδους οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων ΙΚΕΑ και INTERSPORT.

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2005 που παρατίθενται ανωτέρω είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2004 και δεν συμπεριλαμβάνουν καθόλου τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ.

Η συμμετοχή του 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ ελήφθη υπόψη ως επένδυση.

Σε ό,τι αφορά στη μετοχική σύνθεση της Fourlis, η οικογένεια Φουρλή συμμετέχει με ποσοστό 39,3%, ενώ οι Έλληνες θεσμικοί συμμετέχουν κατά 17,7%. Επίσης, οι ξένοι θεσμικοί συμμετέχουν κατά 33%, ενώ με ποσοστό 10% συμμετέχουν οι λοιποί μέτοχοι. Το free float διαμορφώθηκε στο 60,7%.

Η μετοχή της Fourlis κατέγραψε κέρδη 98% το 2004, ενώ στο α΄ πεντάμηνο του τρέχοντος έτους έχει σημειώσει άνοδο 18,2%. Την ίδια περίοδο ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 6,9%, ενώ ο κλάδος συμμετοχών ενισχύθηκε 6,7%.



* Το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση της Fourlis στην ΕΘΕ δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v