Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για τη Μαΐλλης

”Αγορά” (buy) με τιμή στόχο τα 7,5 ευρώ επανασυστήνει σε έκθεση της για τη μετοχή της Μ.Ι Μαΐλλης η Eurolink ΑΧΕΠΕΥ. Για το 2002, ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 29,9% και τα κέρδη προ φόρων κατά 56,85%.

Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για τη Μαΐλλης
”Αγορά” (buy) με τιμή στόχο τα 7,5 ευρώ επανασυστήνει για τη μετοχή της Μ.Ι Μαΐλλης η Eurolink ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεση της με ημερομηνία 22 Μαΐου, εκτιμώντας, ότι για το 2002, αν επιβεβαιωθεί η αναμενόμενη παγκόσμια ανάκαμψη, ο όμιλος θα παρουσιάσει περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο όμιλος Μαΐλλη αποτελεί μια πλήρως καθετοποιημένη βιομηχανία συσκευασίας προϊόντων, με το 97% της παραγωγής να έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Για το 2001 η εταιρία υλοποίησε πρόγραμμα σταθεροποίησης κα αφομοίωσης της επέκτασης που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης σε πωλήσεις και κέρδη.

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurolink, σήμερα ο όμιλος κατέχει ισχυρή θέση στα προϊόντα υψηλού κα μεσαίου περιθωρίου κέρδους, αποτελώντας το βασικό ανταγωνιστή της αμερικανικής ITW (ηγέτης της αγοράς), ενώ η παρουσία του είναι ακόμα μεγαλύτερη στα προϊόντα χαμηλού περιθωρίου κέρδους. Επιπλέον, η απόκτηση της καναδικής Wulftec αποτελεί σημαντικό βήμα προώθησης των προϊόντων και της τεχνογνωσίας από την Ευρώπη στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Επισημαίνεται, ότι ο όμιλος πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις στο εργοστάσιο της Ρουμανίας, με σκοπό τη σταδιακή μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας από την Ιταλία, την Αγγλία και τη Γερμανία στη συγκεκριμένη μονάδα, όπου διαθέτει χαμηλότερο εργατικό κόστος και μικρότερη φορολογία.

Η επεκτατική πολιτική του ομίλου επιβάρυνε τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (132 εκατ. ευρώ, +27,65%) και κατά συνέπεια τους δείκτες κεφαλαιακής διάρθρωσης. Με τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου στο 2002, έχουν ήδη εξοφληθεί ορισμένα βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ βασική προϋπόθεση των μελλοντικών εξαγορών, είναι οι εταιρίες να παρουσιάσουν μηδενικό δανεισμό. Μείωση παρατηρείται στο σύνολο των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων (11,1%), οι οποίες ανήλθαν σε 74 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της μείωσης των τραπεζικών δανείων κατά 29,63%.

Στους στόχους της εταιρίας για το 2002, περιλαμβάνεται ο συνεχής εκσυγχρονισμός, η περαιτέρω οργανική ανάπτυξη και οι στρατηγικές εξαγορές. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον παραγωγικών μονάδων, η ανάπτυξη νέων μηχανών και προϊόντων και ο εκσυγχρονισμός του τμήματος εξυπηρέτησης πελατείας.

Επιπρόσθετα, για τη χρήση του 2002 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 29,99% (352,1 εκατ. ευρώ, έναντι 270,85 εκατ. ευρώ το 2001), τα EBITDA κατά 27,38% (65,55 εκατ. ευρώ, έναντι 51,46 εκατ. ευρώ το 2001) και τα προ φόρων κέρδη κατά 56,85% (40,61 εκατ. ευρώ, έναντι 25,89 εκατ. ευρώ το 2001).

Βασικός μέτοχος της εταιρίας είναι η εταιρία Horqueta Holdings με 29,07%, ενώ με 26,24% συμμετέχει ο Μ. Μαΐλλης. Το 44,69% είναι στην κατοχή του επενδυτικού κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v