Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της Attica Group στην ΕΘΕ

Τη διανομή συνολικού μερίσματος 8,33 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,08 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 42% έναντι του περσινού, θα προτείνει η διοίκηση της Attica Group στην επικείμενη συνέλευση της εταιρίας, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ. Δείτε το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση.

Παρουσίαση της Attica Group στην ΕΘΕ
Τη διανομή συνολικού μερίσματος 8,33 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,08 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 42% έναντι του περσινού, θα προτείνει η διοίκηση της Attica Group στην επικείμενη συνέλευση της εταιρίας, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Την παρουσίαση του Attica Group έκαναν ο κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Ιωάννης Κρητικός, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ανέπτυξε τη στρατηγική της Εταιρίας λέγοντας: ”Η Attica είναι εταιρία Συμμετοχών και με αυτή την ιδιότητα επέλεξε να επενδύσει κεφάλαια για την απόκτηση του 10,2% των Μινωικών Γραμμών και του 12,3% της Hellas Flying Dolphins. Έχουμε από καιρό εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοπλοΐας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα εναρμονισθεί η χώρα μας με τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Στόχος του Ομίλου είναι η συνεχής ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών και η συγκράτηση των εξόδων με σκοπό την συνεχώς αυξανόμενη διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, η Διοίκηση του Ομίλου θα προτείνει τη διανομή συνολικού μερίσματος 8,33 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,08 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 42% έναντι του περσινού.

Στόχος για την επόμενη τριετία είναι το περιθώριο EBITDA να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα μεγαλύτερα του 30% και το περιθώριο καθαρού κέρδους άνω του 10%.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γραμμές της Βορείου Ευρώπης, όπου η Attica δραστηριοποιείται με 6 πλοία. Συγκεκριμένα στη Βαλτική θάλασσα, ο συντελεστής πληρότητος άγγιξε το 100% στα πλοία SUPERFAST VII και SUPERFAST VIII ενώ στη γραμμή Σκωτίας-Βελγίου οι προοπτικές δείχνουν ευοίωνες μετά την εφαρμογή περιορισμών στα οδικά δίκτυα της Μεγάλης Βρετανίας.

Τέλος στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας, που αντιστοιχούν σε περίπου 50% των εσόδων του Ομίλου, οι κρατήσεις για τη φετινή περίοδο εμφανίζουν σημαντικά αυξητικές τάσεις.

* Το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση της Attica Group στην ΕΘΕ δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v