Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Σαράντης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Αύξηση 6,5% στις πωλήσεις και 12% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας προβλέπει η διοίκηση της Σαράντης για το 2005, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ, όπου επισημάνθηκε ότι ο όμιλος στοχεύει στην είσοδό του σε νέες αγορές. Δείτε το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση.

Γρ. Σαράντης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τις προοπτικές του ομίλου Γρ. Σαράντη για την τρέχουσα χρονιά, αλλά και για την ερχόμενη διετία ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Νίκος Κεφαλάς κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, για το 2005, η διοίκηση της Σαράντης προβλέπει πωλήσεις 265 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,5% σε σχέση με το 2004, ενώ τα προ φόρων κέρδη μετά από μειοψηφίες αναμένεται να φτάσουν τα 24 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Σαράντης οι προαναφερθείσες προβλέψεις γίνονται σύμφωνα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται μεγέθη που αφορούν σε επέκταση σε νέες χώρες ή πιθανές εξαγορές.

Οι προσδοκίες για την πορεία του πρώτου τριμήνου αναμένεται να εξελιχθούν άνω των προβλέψεων της διοίκησης και θα απεικονιστούν σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, τέλος, ανάλογα θετικές είναι και οι προοπτικές του Ομίλου για το 2006 και το 2007.

Εξάλλου, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε και στα μεγέθη του 2004, υπενθυμίζοντας πως οι πωλήσεις έφτασαν τα 249 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7% σε σχέση με το 2003 και τα κέρδη προ φόρων και μετά από μειοψηφίες στα 21,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% σε σχέση με το 2003, επισημαίνοντας πως σχεδιάζει σημαντικές επενδυτικές κινήσεις για την επόμενη τριετία.

Πιο συγκεκριμένα, η στρατηγική της εταιρίας στοχεύει στην προϊοντική και γεωγραφική ανάπτυξη του Ομίλου, αλλά και στην ισχυροποίηση των υπαρχόντων σημάτων της εταιρίας στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη.

Κύριος άξονας της επενδυτικής στρατηγικής της Σαράντης είναι η επέκταση του Ομίλου στην Ανατολική Ευρώπη, που το 2004 αποτέλεσε το 29% των συνολικών πωλήσεων και το 16% των κερδών προ φόρων του Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του σε τρεις νέες αγορές, στην Τουρκία, στην Ουκρανία και στη Ρωσία, οι οποίες θα αποτελούν και τους βασικούς στόχους επενδύσεων της Σαράντης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της εταιρίας θα προβεί σε μια σειρά ενεργειών που έχουν στόχο την ενίσχυση των καθαρών κερδών της ανά μετοχή. Στόχος που θα επιτευχθεί μέσω της ενίσχυσης των μικτών περιθωρίων κέρδους, της μείωσης του κόστους δανεισμού και της βελτίωσης του φορολογικού συντελεστή του Ομίλου.

* Το αρχείο με την αναλυτική παρουσίαση της Γρ. Σαράντης στην ΕΘΕ δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v