KAE:Στα 14,5 ευρώ η τιμή-στόχος από Praxis

Τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή των ΚΑΕ η Praxis Ιnternational σε ανάλυσή της (19/04),με σύσταση Market Perform. Τα κέρδη μετά φόρων 2005 προβλέπεται να ανέλθουν στα 43 εκ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 264,7 εκατ. ευρώ. Η μερισματική απόδοση 2005 εκτιμάται στο 5,6%.

KAE:Στα 14,5 ευρώ η τιμή-στόχος από  Praxis
Τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή των ΚΑΕ η Praxis Ιnternational σε ανάλυσή της (19/04), με σύσταση Market Perform.

Η μετοχή των ΚΑΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου στα 13,10 ευρώ.

Τα μετά φόρων κέρδη 2005 προβλέπεται να ανέλθουν στα 43,03 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 264,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η μερισματική απόδοση για το 2005 εκτιμάται στο 5,6%.

Σε πρόσφατη εταιρική επίσκεψη της χρηματιστηριακής στα ΚΑΕ παρουσιάστηκε αναλυτικά η στρατηγική του οµίλου η οποία στηρίζεται κυρίως στους ακόλουθους άξονες:

1. Στην οργανική ανάπτυξη η οποία σύµφωνα µε την διοίκηση του οµίλου θα επιτευχθεί µε τη διεύρυνση της γκάµας των παρεχόµενων προϊόντων, µε το άνοιγµα νέων καταστηµάτων (πχ καταστήµατα ρούχων και stock outlets) καθώς και µε την καλύτερη διαχείριση των προµηθειών.

2. Σε ενδεχόµενες εξαγορές και στρατηγικές συµµαχίες είτε στο χώρο των εταιριών του ταξιδιωτικού εµπορείου, είτε στη συµµετοχή σε διαγωνισµούς µετοχοποίησης αεροδροµίων µε στόχο την εκµετάλλευση του εµπορικού τµήµατος.

Όσον αφορά το κοµµάτι των εξαγορών η διοίκηση της εταιρίας εστιάζει το ενδιαφέρον της σε εταιρίες που παρουσιάζουν υψηλά περιθώρια λειτουργικού περιθωρίου κέρδους (EBITDA) έτσι ώστε να µην υπάρχει επίδραση στα περιθώρια κέρδους της εταιρίας, και

3. Στην επέκταση σε νέες δραστηριότητες όπως πχ η προµήθεια καυσίµων σε φορτηγά οχήµατα σε συνοριακούς σταθµούς, ήδη το πρώτο πρατήριο λειτουργεί στο µεθοριακό σταθµό των Κήπων (σύνορα µε Τουρκία) και

απέφερε για το δεύτερο εξάµηνο του 2004 περίπου 6,0 εκατ. ευρώ πωλήσεις.

Στις εκτιµήσεις για το 2005 υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις στο εν λόγω πρατήριο καυσίµων θα διαµορφωθούν σε 11,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v