Praxis: ”Παλινδρομήσεις στενού εύρους”

Η εγχώρια αγορά, σε επίπεδο ΓΔΧΑ, βρίσκεται σε επίπεδα που αντικατοπτρίζουν τη δίκαιη αποτίμηση του, ενώ διαπραγματεύεται με premium έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών FTSE Eurofirst 300 και DJ Euro Stoxx 50, εκτιμά η Praxis στην εβδομαδιαία στρατηγική της.

Praxis: ”Παλινδρομήσεις στενού εύρους”
Η εγχώρια αγορά, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη Χ.Α. βρίσκεται σε επίπεδα που αντικατοπτρίζουν τη δίκαιη αποτίμηση του, εκτιμά η Praxis International στην εβδομαδιαία στρατηγική της με τίτλο ”Παλινδρομήσεις στενού εύρους”.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η εγχώρια αγορά διαπραγματεύεται με premium έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών αναφοράς FTSE Eurofirst 300 (14,9x) και DJ Euro Stoxx 50 (13,4x).

Οι αναλυτές της Praxis εκτιμούν ότι όσο πλησιάζουμε χρονικά προς της ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2005 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), τόσο θα αυξάνει η μεταβλητότητα στην αγορά, ιδίως στις εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν, θα προέτρεπαν τις εισηγμένες εταιρίες να προετοιμάσουν τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει στα μεγέθη τους η εφαρμογή των ΔΠΧΠ, ώστε οι όποιες επιπτώσεις υπάρξουν να γίνουν ομαλά.

Σύμφωνα με την Praxis, η επίσπευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ύψους 1,6 δισ. ευρώ, αποτελεί παράγοντα που ενδέχεται να κρατήσει ”ζεστό το ενδιαφέρον στην αγορά”.

Παράλληλα, οι αναλυτές ”βλέπουν” σαν βραχυπρόθεσμη κίνηση τη μετατόπιση κεφαλαίων από τις λοιπές εταιρίες του λιανικού εμπορίου στην Elmec Sport, λόγω της έναρξης του πολυκαταστήματος Attica, το οποίο ενδέχεται, τουλάχιστον όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο 2005, να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Βάσει δε της τελευταίας ανάλυσης η τιμή-στόχος για την Elmec διαμορφώνεται σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή, +9,8%.

* Η Εβδομαδιαία Στρατηγική της Praxis δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v