Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Αθηνά

Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών προσεγγίζουν τα έργα στο εξωτερικό της κατασκευαστικής ”Αθηνά”, ενώ στα σχέδια της εταιρίας είναι η επέκταση σε νέους τομείς, όπως η ενέργεια και το real estate, σύμφωνα με έκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ (22/5). Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ.

Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Αθηνά
Η υψηλή τεχνογνωσία των στελεχών της – με επίκεντρο τα λιμενικά/θαλάσσια έργα – η έμπειρη διοίκηση και η έντονη παρουσία στο εξωτερικό, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθηνά, σύμφωνα με έκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ με ημερομηνία 22 Μαΐου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μέχρι σήμερα τα έργα του εξωτερικού προσεγγίζουν το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών και στόχος της διοίκησης είναι η αύξηση του εν λόγω ποσοστού.

Η Αθηνά σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της σε κράτη όπου ήδη δραστηριοποιείται, όπως τα Εμιράτα – που λειτουργεί υποκατάστημα – και τη Λιβύη, αλλά να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει η Market, ότι τα στελέχη της εισηγμένης είναι πολύ καλά καταρτισμένα σε νομοθεσίες ξένων κρατών, γνωρίζουν ξένες γλώσσες, όπως και τοπικές συνήθειες, είτε πρόκειται για χώρες των Βαλκανίων, είτε για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Στα πλαίσια επανέκρισης των εργοληπτικών πτυχίων, η εταιρία διεκδικεί το νέο πτυχίο 7ης τάξης, ενώ σε 4 μήνες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την απορρόφηση των εταιριών Τεχνική Ενωση, Αρχιμήδης, Αίολος, ΜΕΤΕΜ, Εργονέτ, ΔΟΜΗΚΑ, Βέκτρα, ΙΝΤΕΚΤΑ.

Αλλοι στόχοι αποτελούν η επέκταση σε νέους τομείς, όπως το real estate, η ενέργεια και η διατήρηση της καλής χρηματοοικονομικής της διάρθρωσης, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ.

Βασικός μέτοχος της εταιρίας είναι ο Ι. Ανδρόπουλος με 16,98%, ενώ με 15,1% συμμετέχει ο Κ. Καρπίδας, με 7,7% ο Π. Λεκάκης, με η Μ. Μιχαήλ, με 5,16% ο Σ. Ανδρόπουλος, ενώ το υπόλοιπο 48,74% είναι στην κατοχή του επενδυτικού κοινού.

Το Ρ/Ε προ φόρων για το 2002 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 9,81 (12,71 το 2001) και το Ρ/Ε μετά φόρων σε 15,1 (19,21 το 2001).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 και μέχρι το 1983 έφερε το όνομα Αρχιρόδον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v