Praxis: Με το ”δάκτυλο στη σκανδάλη”

Με το ”δάκτυλο στη σκανδάλη” παραμένουν οι αναλυτές της Praxis International, οι οποίοι δηλώνουν ”επιφυλακτικοί”, καθώς εκτιμούν ότι παρά το θετικό momentum η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τη δίκαιη αποτίμησή της. Τα θετικά στοιχεία για τη διατήρηση του ”ζεστού κλίματος” Τι αλλάζει για Inform Λύκος, Sprider.

Praxis: Με το ”δάκτυλο στη σκανδάλη”
Με το ”δάκτυλο στη σκανδάλη” παραμένουν οι αναλυτές της Praxis International, οι οποίοι δηλώνουν ”επιφυλακτικοί”, καθώς εκτιμούν ότι παρά το θετικό momentum η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τη δίκαιη αποτίμησή της.

Στα θετικά για τη διατήρηση του ”ζεστού κλίματος” στην αγορά οι αναλυτές, σε εβδομαδιαίο report για την ελληνική αγορά, με ημερομηνία 21/2, το οποίο υπογράφει ο Κ. Σεγρεδάκης, καταγράφουν:

- Τις επιχειρηματικές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα, με πιο πρόσφατη την απόκτηση ποσοστού 9,51% των Μινωικών Γραμμών από την Attica Group.

- Την προσδοκία για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών και

- την ανακοίνωση του νέου επιχειρηματικού προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας, η παρουσίαση του οποίου αναμένεται την 1η Μαρτίου.

Η χρηματιστηριακή έχει προβεί την τρέχουσα εβδομάδα σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Inform Λύκος κατά 15,8%, από τα 3,80 ευρώ στα 4,40 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 20,2% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ αναθεώρησε αρνητικά τις εκτιμήσεις της για την εταιρία Sprider, την οποία και υποβαθμίζει από ”αγορά” σε ”διακράτηση”.

Όπως αναφέρει, στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές της περιλαµβάνονται οι εταιρίες: Coca Cola 3E, Γερµανός, Hyatt, Intralot, Kleemann, Inform Λύκος, Σαράντης, Jumbo, και Μυτιληναίος.

Οι εν λόγω επιλογές παρουσιάζουν, από την αρχή του έτους, μέση υπεραπόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. της τάξεως του 9,22%, ενώ η αντίστοιχη σταθμισμένη υπεραπόδοση, με βάση την κεφαλαιοποίηση, ανέρχεται σε 5,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v