Beta: ”Θετική” για μετοχές -”αρνητική” για ομόλογα

Χαμηλότερες από τις περυσινές εκτιμά η Beta Securities πως θα είναι οι επιδόσεις των αγορών στο 2005, ενώ σε ό,τι αφορά την κερδοφορία των επιχειρήσεων εκτιμά πως θα είναι μέτρια. Ωστόσο, σημειώνει πως παραμένει θετική ως προς τις μετοχικές αξίες, αν και αναγνωρίζει πως θα ακολουθήσουν πιο δύσκολες μέρες.

Beta: ”Θετική” για μετοχές -”αρνητική” για ομόλογα
Θετική παραμένει η Beta Securities ως προς τις μετοχικές αξίες, αναγνωρίζοντας όμως ότι ακολουθούν δυσκολότερες μέρες, ενώ εμφανίζεται ”αρνητική” για τα κρατικά ομόλογα, όπως αναφέρει στο μηνιαίο report του Φεβρουαρίου.

Επίσης, συμπληρώνει πως διατηρεί την ”υπέρβαρη” έκθεση στις μετοχικές αξίες, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αλλά και η βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων αναμένεται να συνεχιστούν, έστω με βραδύτερους ρυθμούς.

Σημειώνει, εξάλλου, πως οι αποτιμήσεις των μετοχικών τίτλων δεν φαίνονται ακριβές, πλην εξαιρέσεων, ενώ προσθέτει πως παραμένουν ιδιαίτερα ελκυστικές σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα.

Παράλληλα, η Beta Securities επισημαίνει πως είναι μάλλον απίθανο οι

χρηματιστηριακές αγορές να επαναλάβουν τις περυσινές υψηλές επιδόσεις και ως εκ τούτου οι επενδυτές να αρκεστούν σε μονοψήφιες αποδόσεις.

Σε ό,τι αφορά την εταιρική κερδοφορία, η Beta Securities αναφέρει πως οι ρυθμοί αύξησης των κερδών αναμένεται να εμφανίσουν μέτριες επιδόσεις κατά το 2005.

Συμπληρώνει όμως πως οι προσπάθειες ανασύνταξης και εξυγίανσης των ισολογισμών έχουν καταστήσει τις επιχειρήσεις πιο κερδοφόρες και υγιείς, ενώ παράλληλα ωφελούν την ανάκαμψη της απασχόλησης και των κεφαλαιουχικών δαπανών, περιορίζοντας έτσι το ρίσκο οποιασδήποτε κάμψης της ανάπτυξης.

Από την άλλη και όσον αφορά στην αγορά των κρατικών ομολόγων, η χρηματιστηριακή σημείωνει πως διατηρεί ”αρνητική” θέση και ως εκ τούτου µια υπόβαρη έκθεση σε αυτά, δεδοµένης της βελτίωσης του µακροοικονοµικού περιβάλλοντος και των ακριβών πλέον αποτιµήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v