Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praxis: Διατηρείται το ενδιαφέρον για ”μεσαία”

Διατηρείται η μετατόπιση θέσεων από την υψηλή προς τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και την τρέχουσα εβδομάδα σύμφωνα με την Praxis, που εκτιμά πως οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών αφενός και αφετέρου σχετικά με το Αλουμίνιον της Ελλάδος κρατούν ”ζεστό” το ενδιαφέρον στο Χ.Α.

Praxis: Διατηρείται το ενδιαφέρον για ”μεσαία”
Διατηρείται η μετατόπιση θέσεων από την υψηλή στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και την τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρει η Praxis International στην Εβδομαδιαία Στρατηγική με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2004.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών, σε συνδυσμό με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Alcan και Μυτιληναίου σχετικά με το ποσοστό που η καναδική εταιρία κατέχει στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, κρατούν ”ζεστό” το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, η Praxis International εκτιμά πως η μετατόπιση προς τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δικαιολογείται από την υστέρηση που παρουσιάζεται σε επίπεδο αποτιμήσεων σε σχέση µε τον δείκτη της υψηλής, αλλά και λόγω του θετικού momentum που έχει παρουσιαστεί.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο δείκτης εταιριών µεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) διαπραγματεύεται 13,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, έναντι 18,8 του FTSE–20.

Οι επενδυτικές επιλογές της Praxis εστιάζονται στη µεσαία και µικρή κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα στις: Intralot, Τεγόπουλος, Jumbo, Sprider, Kleemann, Αλουµίνιο της Ελλάδος και Hyatt, ενώ για την τρέχουσα εβδομάδα η χρηματιστηριακή έχει αφαιρέσει τη ΓΕΚ λόγω της προσωρινής αναστολής διαπραγµάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v