Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Νέες τιμές για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank

Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Εθνική ΑΧΕ για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και EFG Eurobank, ενώ αναβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ”buy”, τονίζοντας ότι η διανομή προμερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνει τη διατήρηση της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής της εταιρίας.

Εθνική ΑΧΕ: Νέες τιμές για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank
Υψηλότερα θέτει τον πήχη η Εθνική ΑΧΕ για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και EFG Eurobank, ενώ αναβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 20,5 ευρώ από τα 15,8 ευρώ, αναβαθμίζοντας τη σύσταση σε ”buy”. Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε σήμερα (Παρασκευή) στα 18,76 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το εννεάμηνο του 2004 ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της κατά 3% (ή 20 εκατ. ευρώ) όσον αφορά στις πωλήσεις, και κατά 9% (7 εκατ. ευρώ) όσον αφορά στα κέρδη.

Ακόμη, η Εθνική ΑΧΕ αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ το 2004 κατά 8%, το 2005 κατά 22% και το 2006 κατά 27%, στα 1,24 ευρώ, 1,51 ευρώ και 1,66 ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η διανομή προμερίσματος ύψους 0,55 ευρώ έναντι του 0,30 ευρώ που διένειμε πέρυσι, υποδηλώνει ότι η εταιρία πρόκειται να συνεχίσει τη ”γενναιόδωρη” μερισματική της πολιτική

Σε ξεχωριστή της ανάλυση με ημερομηνία 15 Νομεβρίου, η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ”market perform” για τη μετοχή της EFG Eurobank (έκλεισε την Παρασκευή στα 20,86 ευρώ), ενώ αυξάνει την τιμή στόχο στα 22,3 ευρώ, σε σχέση με την προηγούμενη των 21 ευρώ, χαρακτηρίζοντας ”ισχυρά” τα μεγέθη εννεαμήνου της τράπεζας.

Εξάλλου, αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 14 ευρώ (προηγούμενη τιμή τα 12,4 ευρώ), διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, εν αναμονή των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, από τα οποία δεν περιμένει αρνητικές εκπλήξεις. Η μετοχή του Οργανισμού έκλεισε στα 12,76 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα έσοδα του ΟΤΕ (ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Νοεμβρίου), θα διαμορφωθούν στα 3,874 δισ. ευρώ (+6,7% σε σχέση με πέρυσι), τα EBITDA στα 1,314 δισ. ευρώ (-8,9% ή -4,9%, που αφορά στην αναπροσαρμογή για τα κόστη συνταξιοδότησης), ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 141 εκατ. ευρώ (-60%).

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η αναβάθμιση της τιμής στόχου αντανακλά την θετική εικόνα της Εθνικής ΑΧΕ για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και τα ισχυρά μεγέθη των EBITDA που προέβλεψε για τις θυγατρικές Cosmote και Cosmorom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v