Εθνική ΑΧΕ: Τι ”βλέπει” για Γερμανό, Cosmote

Τη σύσταση ”market perform” και την τιμή-στόχο των 15 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Cosmote η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου, αναμένοντας ισχυρό σετ αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο, ενώ θέτει υπό αναθεώρηση σύσταση και τιμή-στόχο για τη μετοχή της Γερμανός εν αναμονή του 9μήνου.

Εθνική ΑΧΕ: Τι ”βλέπει” για Γερμανό, Cosmote
Τη σύσταση ”market perform” και την τιμή-στόχο των 15 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Cosmote η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου, αναμένοντας ισχυρό σετ αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο, ενώ θέτει υπό αναθεώρηση τη σύσταση και την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Γερμανός εν αναμονή του 9μήνου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Cosmote, κάνει λόγο για ενοποιημένα έσοδα της τάξης των 1,206 εκατ. ευρώ (+21%), ενώ εκτιμά ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 511,5 εκατ. ευρώ (+20%). Τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 232,7 εκατ. ευρώ, με άνοδο 24%.

Επιπλέον, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει ότι ύστερα από την υποβάθμιση της σύστασης στις 21 Οκτωβρίου η μετοχή έχει υποαποδώσει τόσο της ελληνικής αγοράς (κατά 12%) όσο και των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών (κατά 8%).

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ύστερα από την ανακοίνωση θετικών μεγεθών για το γ΄ τρίμηνο του 2004 οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα μακροπρόθεσμα οφέλη της Cosmote από τη μεταφορά των στοιχείων κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ σε αυτή.

Αναφορικά με το Γερμανό, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα έσοδα του εννεαμήνου θα ανέλθουν στο ποσό των 572 εκατ. ευρώ (+15,5% σε ετήσια βάση), τα EBITDA στα 58,7 εκατ. ευρώ (+14,5%) και τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 21% σε ετήσια βάση και να κυμανθούν στα 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v