Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεντεδέκας: Τιμή-στόχος τα 5 ευρώ για Τρ. Αττικής

Τιμή στόχο τα 5 ευρώ με βάση επενδυτικό ορίζοντα 12 μηνών και σύσταση ”Αγορά υπό προϋποθέσεις”, θέτει η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για την μετοχή της Τράπεζας Αττικής, σμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Ανάλυσης της, με σημερινή ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2004. Εκτιμήσεις για τη πορεία των μεγεθών.

Πεντεδέκας:  Τιμή-στόχος τα 5 ευρώ για Τρ. Αττικής
Τιμή στόχο τα 5 ευρώ με βάση επενδυτικό ορίζοντα 12 μηνών και σύσταση ”Αγορά υπό προϋποθέσεις”, θέτει η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για την μετοχή της Τράπεζας Αττικής, σμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Ανάλυσης της, με σημερινή ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2004.

Στην ανάλυση της η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνει ότι η Τράπεζα Αττικής είναι μία τράπεζα μικρού μεγέθους με φιλοδοξία μετεξέλιξης σε χρηματοπιστωτικό όμιλο μεγαλύτερου μεγέθους που να διαθέτει την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πάντα όμως στην Ελληνική επικράτεια.

Οι δυνατότητες του ομίλου Αττικής περιορίζονται τόσο από τον αριθμό καταστημάτων της Τράπεζας όσο και από την δυσκολία που ανακύπτει από την καθυστερημένη, σε σχέση με άλλους ομίλους, εισδοχή σε τομείς όπως της χρηματοδοτικής μίσθωσης και των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Τράπεζα διαθέτει μικρή αλλά αυξανόμενη θέση στον τραπεζικό κλάδο. Κατά το 2003 διέθετε το 1,47% των δανείων του Κλάδου έναντι 0,99% κατά το 2000. Αυξημένο είναι και το μερίδιο αγοράς επί των Καταθέσεων στον κλάδο, το οποίο ανήλθε σε 1,47% κατά το 2003 έναντι 0,65% κατά το 2000.

Η εταιρία εκτιμά η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, ότι θα ευνοηθεί από την υστέρηση της Ελλάδος έναντι άλλων Ευρωπαικών χωρών σε πιστωτική επέκταση καθώς το ύψος των Χορηγήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα ανέρχεται στο 58% εκείνου στο οποίο ανέρχονταν ο Μέσος ορος στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, αναμένει ότι τα έσοδα του Ομίλου θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς κατά τα επόμενα έτη. Τα έσοδα από τόκους εκτιμούμε ότι θα αυξηθούν κατά 24% , 23% και 15% κατά το 2004, 2005 και 2006 αντίστοιχα, ενώ από προμήθειες αναμένουμε αύξηση εσόδων 27%, 17% και 17% αντιστοίχως.

Ο κύριος λόγος γιά την ανάπτυξη αυτή είναι η αναμενόμενη αύξηση της πιστωτικής επέκτασης τόσο προς εταιρίες όσο και προς ιδιώτες, το δεύτερο διότι η χώρα μας υστερεί σημαντικότατα έναντι τρίτων χωρών στον τομέα της καταναλωτικης πίστης, σύμφωνα με την ανάλυση.

Η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ στην ανάλυσή της, εκτιμά αύξηση των κερδών του ομίλου κατά 9%, 30% και 21% κατά το 2004, 2005 και 2006 κάτι που όμως θα εξαρτηθεί και από το ύψος των προβλέψεων από επισφαλείς απαιτήσεις, οι οποίες εκτιμούμε ότι κατά το 2004 θα ανέρχονται σε 1,5% επί του ύψους των Χορηγήσεων, ποσοστό που εκτιμούμε ότι θα αυξάνεται σταδιακά κατά τα επόμενα έτη.

Τέλος, τονίζεται στην ανάλυση ότι με βάση την μέθοδο αξιολόγησης που χρησιμοποιεί η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, η μετοχή της Τράπεζας Αττικής έχει δυνατότητα ανόδου 18% από την τελευταία τιμή κλεισίματος (τιμή κλεισίματος 4,24 ευρώ στις 4/11/2004).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v