Praxis: Τιμή-στόχος τα 3 ευρώ για την Τεγόπουλος

Τιμή-στόχο τα 3 ευρώ και σύσταση ”Outperform” θέτει για την εταιρία Τεγόπουλος Εκδόσεις η Praxis International Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της. Η τιμή, που διαμορφώθηκε με βάση τη μέθοδο DCF, συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 19,5% από τα τρέχοντα επίπεδα. Τα σενάρια αξιοποίησης των ελεύθερων ταμειακών ροών.

Praxis: Τιμή-στόχος τα 3 ευρώ για την Τεγόπουλος
Τιμή-στόχο τα 3 ευρώ και σύσταση ”Outperform” θέτει για την εταιρία Τεγόπουλος Εκδόσεις η Praxis International Χρηματιστηριακή, σε σημερινή ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2004.

Οπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η τιμή-στόχος τέθηκε με βάση τη μεθοδολογία DCF και συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 19,5% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι ανάγκες της Τεγόπουλος για χαμηλές επενδύσεις σε συνδυασμό με τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης (20,5% των πωλήσεων κατά το 2004) δίνουν τη δυνατότητα παραγωγής σημαντικών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Οι εν λόγω ταμειακές ροές σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανάληψης μόχλευσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την επέκταση μέσω εξαγορών είτε για την αγορά ιδίων μετοχών, είτε ακόμα και για επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους με τη μορφή έκτακτου μερίσματος.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα του 2004 της Τεγόπουλος, η Praxis International Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 113.206 χιλ. ευρώ από 91.223 χιλ. ευρώ το 2003 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,1% και για τα κέρδη μετά από φόρους ότι θα διαμορφωθούν στα 6.669 χιλ. ευρώ έναντι 3.978 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 67,6%.

Τέλος, στα αρνητικά στοιχεία για την Τεγόπουλος η Praxis International Χρηματιστηριακή επισημαίνει τη συμμετοχή της στην Τηλέτυπος, η οποία με βάση την τρέχουσα τιμή της παρουσιάζει υποαξία της τάξεως περίπου των 9 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να επιβαρύνουν τα ίδια κεφάλαια του ομίλου.

Η μετοχή της Τεγόπουλος έκλεισε χθες 26/10/04 στη τιμή των 2,52 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v