Notos: Η πορεία των πωλήσεων ανησυχεί την Π&Κ

Ανησυχίες για την αργή ανάπτυξη των πωλήσεων της Notos Com εκφράζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της, ενώ ως θετικά στοιχεία υποδεικνύει τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει από τα νέα καταστήματα σε Ελλάδα - εξωτερικό, το λανσάρισμα καινούργιων brands, αλλά και την αποτίμηση της μετοχής.

Notos: Η πορεία των πωλήσεων ανησυχεί την Π&Κ
Ανησυχίες για την αργή ανάπτυξη των πωλήσεων της Notoscom εκφράζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (22/10) για την εταιρία, με ομώνυμο τίτλο.

Η Π&Κ εντοπίζει ως θετικά στοιχεία για την εταιρία, μεταξύ άλλων, τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει από τα νέα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και από το λανσάρισμα καινούργιων brands.

Παράλληλα, στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται η αποτίμηση της εταιρίας, που δεν είναι ακριβή όπως αναφέρει η Π&Κ, αλλά και οι ”καλές” ταμειακές ροές, με βάση τις εκτιμήσεις της Notos Com.

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις του πολυκαταστήματος της Notos Com δεν ενισχύονται ανάλογα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης.

Όπως αναφέρει η Π&Κ το σημείο breakeven κυμαίνεται στα 20 – 22 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 ο τζίρος της Notos Com προβλέπεται να ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ. Mάλιστα προβλέπει ότι η εταιρία θα αγγίξει το σημείο breakeven, σε επίπεδο προ φόρων το 2006.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί η γεωγραφική θέση του πολυκαταστήματος δεν ευνοεί την προσέγγιση πελατών υψηλού εισοδήματος, που αποτελούν το target group της Notos Com, τονίζει η Π&Κ.

Παράλληλα, το μέγεθος των εμπορευμάτων που πωλούνται στο πολυκατάστημα δεν επιτρέπει στους προμηθευτές να παρουσιάσουν το σύνολο των προϊόντων τους.

Εξάλλου, τους συντάκτες της Π&Κ ”προβληματίζουν” επίσης τα αυξημένα διαφημιστικά κόστη που αναμένεται να αναλάβει η εταιρία λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Για το τρέχον έτος τα καθαρά κέρδη της Notos Com εκτιμώνται στα 21,19 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v