Τέρνα: Στα 5,6 ευρώ την βλέπει η Εθνική ΑΧΕ

Με την τιμή στόχο των 5,6 ευρώ και τη σύσταση ”buy” ξεκινά την κάλυψη για τη μετοχή της Τέρνα η Εθνική ΑΧΕ, τονίζοντας ότι διαπραγματεύεται με discount 40% έναντι των εκτιμήσεων για τις χρήσεις 2004-2005.

Τέρνα: Στα 5,6 ευρώ την βλέπει η Εθνική ΑΧΕ
Τιμή – στόχο τα 5,6 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Τέρνα η Εθνική Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (18/10), με την οποία ξεκινά την κάλυψη της εταιρίας, συνιστώντας παράλληλα ”αγορά”.

Η Εθνική ΑΧΕ τονίζει τη δέσμευση της διοίκησης της Τέρνα για επενδύσεις την περίοδο 2004 – 2006, ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνει για το υψηλό περιθώριο EBITDA που αναμένει στη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας της Τέρνα την ίδια περίοδο.

Για το τρέχον έτος εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα ανέλθουν στα 32 εκατ. ευρώ, ενώ για τις πωλήσεις της Τέρνα προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 442 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Τέρνα, το 2004 πάντα, θα ανέλθουν στα 0,69 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της χρηματιστηριακής, η οποία σχολιάζει ότι το discount της τάξης του 40% που διαπραγματεύεται η εταιρία είναι αδικαιολόγητο, καθώς έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές για την ενεργειακή μονάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.



Εξάλλου η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει ότι μετά το πέρας των κεφαλαιουχικών επενδύσεων της Τέρνα, η διοίκηση της εταιρίας θα επικεντρωθεί σε επιστροφές χρημάτων στους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v