Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Αλκή Χρηματιστηριακή για τη Frigoglass

Στα 4,67 ευρώ υπολογίζει την αξία της μετοχής της Frigoglass η Αλκή Χρηματιστηριακή σε ανάλυση που επεξεργάσθηκε για λογαριασμό της η VRS, χρησιμοποιώντας το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών. Τι εκτιμά για τις προοπτικές της εταιρίας και πού εντοπίζει τους σημαντικότερους ”επενδυτικούς κινδύνους”.

Ανάλυση της Αλκή Χρηματιστηριακή για τη Frigoglass
Στα 4,67 ευρώ υπολογίζει την αξία της κάθε μετοχής της Frigoglass η ανάλυση της Αλκή Χρηματιστηριακή με ημερομηνία Αύγουστος 2004, χρησιμοποιώντας το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών.

Όπως επισημαίνει η VRS που διενήργησε τη μελέτη για λογαριασμό της Αλκή Χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 2003 ήταν ιδιαίτερα θετικά, κάτι που αποδίδεται στη βελτιστοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Σκοπός του ομίλου για τα επόμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της αναβάθμισης των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και μέσω της διεύρυνσης της πελατειακής του βάσης, αναφέρει η Αλκή. Όπως αναφέρεται, ο Όμιλος παραμένει ανοιχτός σε πιθανές συνεργασίες ή / και εξαγορές, με σκοπό την είσοδό του σε νέες αγορές και τη διεύρυνση των καναλιών διανομής.

Συνέχεια στην τάση αύξησης των πωλήσεων ”βλέπει” για τα επόμενα χρόνια η χρηματιστηριακή. Συγκεκριμένα, για το 2004 οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 3,30%, για το 2005 κατά 3,09% και για το 2006 κατά 3,03%.

Τα περιθώρια κέρδους του Ομίλου κινούναι ανοδικά, κυρίως λόγω της μείωσης των εξόδων διοίκησης στο 10,17% του συνολικού κύκλου εργασιών το 2003, από 11,83% το 2002, καθώς και λόγω της συγκράτησης των εξόδων διάθεσης στο 4,92% από 5,21% το 2002.

Στην κατηγορία των ”επενδυτικών κινδύνων” για τη Frigoglass η Αλκή περιλαμβάνει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, λόγω της επέκτασης της εταιρίας στο εξωτερικό, το συμβόλαιο με την Coca Cola 3E, καθώς αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο πελάτη, τη μεταβλητότητα στην τιμή του PET και την εξάρτηση που παρουσιάζει από την πορεία ενός άλλου κλάδου, αυτού των αναψυκτικών και ποτών.

(*) Ολόκληρη η ανάλυση της Αλκή για τη Frigoglass δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v