Σύσταση ”αγορά” για ΣΙΔΕΝΟΡ από CFS

Σύσταση ”αγορά” θέτει η CFS ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ σε ανάλυσή της (28/9), όπου αναφέρει πως πρόκειται για μια αξιόλογη μεσο-μακροπρόθεσμη επενδυτική επιλογή καθώς διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 12,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Σύσταση ”αγορά” για ΣΙΔΕΝΟΡ από CFS
”Αγορά” συνιστά για τη μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ η CFS ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2004.

Η CFS ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως δεδομένων των ισχυρών οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης της χώρας γενικότερα σε σημαντικά έργα, η μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” και συγκεκριμένα 12,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Συμπληρώνει επίσης πως η μετοχή αποτελεί αξιόλογη μεσο-μακροπρόθεσμη επενδυτική επιλογή.

Για το 2004, η CFS ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της ΣΙΔΕΝΟΡ θα φτάσει στα 590 εκατ. ευρώ, από τα 516,40 ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 14,25%.

Τα EBITDA στο ίδιο διάστημα αναμένεται να φτάσουν στα 77 ευρώ, ενισχυμένα κατά 13,89%, ενώ για τα καθαρά κέρδη η χρηματιστηριακή προβλέπει σημαντική βελτίωση 50%, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 21 εκατ. ευρώ από 14,03 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης πως η ΣΙΔΕΝΟΡ κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική βιομηχανία σιδήρου, ενώ συμπληρώνει πως οι θετικοί παράγοντες που στηρίζουν τις δραστηριότητες των ελληνικών χαλυβουργιών στη χώρα μας είναι το υψηλότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ποσοστό ανάπτυξης των επενδύσεων, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v