ΜΑΡΑΚ: Σύσταση ”αγορά” από την Πεντεδέκας

Σύσταση ”αγορά” με τιμή-στόχο τα 3 ευρώ με βάση επενδυτικό ορίζοντα 12 μηνών περιέχει μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Ανάλυσης της ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της εταιρίας ΜΑΡΑΚ.

ΜΑΡΑΚ: Σύσταση ”αγορά” από την Πεντεδέκας
Σύσταση ”αγορά” με τιμή-στόχο τα 3 ευρώ με βάση επενδυτικό ορίζοντα 12 μηνών περιέχει μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Ανάλυσης της ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της εταιρίας ΜΑΡΑΚ.

Στην ανάλυση συμπεραίνεται ότι ενώ οι πωλήσεις της ΜΑΡΑΚ, μιας εξειδικευμένης εταιρίας περισσότερο γνωστής σε χώρους δημόσιων οργανισμών, όπως ΟΤΕ, σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας όπως ΕΥΔΑΠ και σε υπουργεία, όπως ΥΕΝ, αφορούσαν στο παρελθόν κυρίως ναυτιλιακά ηλεκτρονικά, σύντομα επεκτάθηκαν σε τηλεπικοινωνιακά και ειδικά έργα, τα οποία μετά το 1998 καλύπτουν τα 2/3 το συνόλου των πωλήσεων.

Επί 28 χρόνια καθιερωμένη στον χώρο των εξειδικευμένων ηλεκτρονικών, η εταιρία, όπως αναφέρεται στην ανάλυση της Πεντεδέκας, εκπόνησε με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα 6 εκατ. ευρώ με σκοπό την παραγωγική και εμπορική επέκταση σε χώρες με συναφή με τη χώρα μας χαρακτηριστικά.

”Οι επενδύσεις αυτές, σε συνάρτηση με την καλοφτιαγμένη στρατηγική της ΜΑΡΑΚ και το νέο τοπίο ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά Τηλεπικοινωνιών, εκτιμάμε ότι οδηγούν σε ταχεία ανάπτυξη μεγεθών” επισημαίνεται στην ανάλυση.

Το Τμήμα Ανάλυσης παράλληλα εκτιμά ότι εντός της επόμενης πενταετίας η ΜΑΡΑΚ σε ενοποιημένη βάση θα τριπλασιάσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της. Κατά το 2004, το 2005 και το 2006 οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 19%, 59% και 20% αντίστοιχα ενώ αντίστοιχη ανάπτυξη αναμένεται για τα κέρδη (19%, 46% και 34% αντίστοιχα).

Κατά το 2004 εκτιμούμε ότι η άνοδος των πωλήσεων θα προέλθει κυρίως από προϊόντα τηλεπικοινωνιών ενώ κατά το 2005 από προϊόντα ναυσιπλοΐας.

Η εταιρία διαπραγματεύεται, με βάση τις συντηρητικές εκτιμήσεις μας, με μερισματική απόδοση (5,34%) και Ρ/BV (1,3) για το 2004, καθιστώντας τη μετοχή ”παντός καιρού”.

Αποτελεί δηλαδή μετοχή ελκυστική γιά επενδυτές βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα, αλλά και για διαφορετική πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, τόσο για πτωτική - καθώς διαθέτει πολύ υψηλή μερισματική απόδοση - όσο και για ανοδική - καθώς η εταιρία αναμένεται να έχει ταχεία ανάπτυξη μεγεθών.

Με βάση τη μέθοδο DCF η μετοχή της εταιρίας έχει δυνατότητα ανόδου 127% από την τελευταία τιμή κλεισίματος (τιμή κλεισίματος 1,32 ευρώ στις 17/9/2004) καταλήγει η ανάλυση της Πεντεδέκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v