Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για Eurobank

”Αντίστοιχη με αυτή της αγοράς” (”perform”) προβλέπει έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ με ημερομηνία 26 Απριλίου ότι θα είναι η πορεία της μετοχής της EFG Eurobank. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται η όχι και τόσο επιτυχημένη μείωση του κόστους, αλλά και η αύξηση των εσόδων από τόκους.

Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για Eurobank
”Αντίστοιχη με αυτή της αγοράς” (”perform”) εκτιμά έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ με ημερομηνία 26 Απριλίου ότι θα είναι η πορεία της μετοχής της EFG Eurobank.

Αν και χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ”πιεσμένα”, η έκθεση επισημαίνει ότι αυτά ήταν αντίστοιχα των προβλέψεων, σημειώνοντας την πτώση κατά 15,35% που εμφάνισαν στο πρώτο τρίμηνο, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Η έκθεση επισημαίνει ότι τα έσοδα της Eurobank από προμήθειες κατέγραψαν κάμψη κατά 23,86%, εξέλιξη που αποδίδεται στις δυσμενείς συνθήκες των αγορών, οι οποίες έπληξαν τα κέρδη από ομόλογα.

Η Εθνική ΑΧΕ κάνει αναφορά στην επιτυχία της Eurobank να αυξήσει τα καθαρά της έσοδα από τόκους κατά 6,9%, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι οφείλεται στην πολιτική δανεισμού που ακολούθησε η τράπεζα.

Σε άλλο της σημείο η έκθεση κάνει λόγο για τον περιορισμό του κόστους χαρακτηρίζοντας τις επιδόσεις της τράπεζας στον τομέα ”όχι ιδιαίτερα επιτυχημένες”, αφού, όπως αναφέρει, τα έξοδα προσωπικού και διοίκησης αυξήθηκαν κατά 5,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v